Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 11:00

Ολική επαναφορά της ακροαριστερής τρομοκρατίας;

Εν αναμονή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Νοεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τη μακάβρια δολοφονία του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη καθώς και το βαρύτατο τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της χώρας. Εν αναμονή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Νοεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τη μακάβρια δολοφονία του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη καθώς και το βαρύτατο τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της χώρας.

Εν αναμονή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Νοεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τη μακάβρια δολοφονία του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη καθώς και το βαρύτατο τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα Βήμα, «αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας ότι ίσως είναι έργο πρώην μελών της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, η οποία έστελνε τις προκηρύξεις 7 – 8 ημέρες μετά τις επιθέσεις της, τότε είναι θέμα ωρών να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στο Νέο Ηράκλειο και να προχωρήσουμε περαιτέρω τις έρευνες μας».

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τέθηκαν εκ νέου οι προκηρύξεις που έστειλαν οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία – FAI» για τις επιθέσεις κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής (το 2010 στην Ομόνοια και το 2012 στον Ασπρόπυργο). Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του επονομαζόμενου «Σχεδίου Φοίνικας» (αναρτήθηκε στο Indymedia την 16η Οκτωβρίου) τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έκαναν αναφορά στη δημιουργία «κοινού μετώπου με τη Σέχτα Επαναστατών», η οποία είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που (στη μετά «17Ν» εποχή) έχει αναλάβει την ευθύνη δύο εν ψυχρώ εκτελέσεων, του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα τον Ιούνιο του 2009 και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλια όπως συνέβη και στη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής.

Σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι «τέτοιου είδους όπλο μάρκας Zastava απεικονίζεται στο οπλοστάσιο της Σέχτας Επαναστατών το καλοκαίρι του 2010. Όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πριν εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα, ότι δύο τέτοιου είδους πιστόλια Zastava των εννιά χιλιοστών με γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια είχαν βρεθεί και στο ΙΧ στην Νέα Φιλαδέλφεια υπόπτου για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας».

Το alter ego του Λάμπρου Φούντα και του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου

Ο στυγερός δολοφόνος του Ν. Ηρακλείου φορούσε λευκά παπούτσια, μπλε τζιν, είχε στην πλάτη μαύρο σακίδιο και είχε ελαφρώς καλύψει το πρόσωπό του με λευκό κράνος μηχανής. Περιγράφεται ως ημεδαπός περίπου 30 ετών, αδύνατος, γυμνασμένος, ύψους 1.70 με 1.75 μ. που γνωρίζει τη μεθοδολογία των εκτελεστών. Το παρουσιαστικό του έχει πολλά κοινά σημεία με το αντίστοιχο του ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα», Λάμπρου Φούντα, που έπεσε νεκρός στις 10 Μαρτίου 2010, σε συμπλοκή με αστυνομικούς της Αμέσου Δράσεως στη Δάφνη. Ο 35χρονος Λ. Φούντας φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια και είχε δεμένα με λάστιχα το παντελόνι του και τα μανίκια του ώστε να μην αφήσει το παραμικρό ίχνος γενετικού υλικού. Μαζί του είχε 6αρι περίστροφο τύπου Zastava (δεν αποβάλει τους κάλυκες συνεπώς είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των βολίδων σε βαλλιστική εξέταση), έφερε σακίδιο πλάτης, μέσα στο οποίο ανακαλύφθηκε χειροβομβίδα ενώ μέσα από το μπουφάν είχε προσαρμόσει συσκευή ενδοεπικοινωνίας. Προφανώς ο εκτελεστής του Ν. Ηρακλείου είχε αφομοιώσει το σχετικό know-how καθώς μαρτυρίες τον εμφανίζουν με αντίστοιχη περιβολή, πλέον αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Η αιματηρή επίθεση στο Ν. Ηράκλειο παρουσιάζει όμως κοινά στοιχεία και με την υπόθεση της Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, ο 29χρονος αναρχικός Δημήτρης Μαμαλικόπουλος εκτέλεσε στην Αγία Νάπα συμβόλαιο θανάτου αξίας €100.000, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την ώσμωση τρομοκρατών και ποινικών. Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, ο Μαμαλικόπουλος έριξε 15 σφαίρες, σκοτώνοντας τους 5 σωματοφύλακες Ελληνοκύπριου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου που επέβαιναν σε μία μαύρη BMW έξω από το κατάστημα. Όλες οι σφαίρες βρήκαν το στόχο τους με εκπληκτική ακρίβεια, δύο στο θώρακα και μία στο κεφάλι για τον καθένα. Σύμφωνα με πληροφοριοδότη που πλέον έχει γίνει μάρτυρας, ο Μαμαλικόπουλος συνδέεται με τη «Σέχτα Επαναστατών» και είναι αυτός που εκτέλεσε τον Σωκράτη Γκιόλια.

ΠΗΓΗ