Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 10:52

Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών: Οι Στρατιωτικοί Ιερείς στους Βαλκανικούς Πολέμους

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάδειξης του έργου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και του ρόλου και της παρουσίας των Στρατιωτικών Ιερέων τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην ειρήνη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάδειξης του έργου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και του ρόλου και της παρουσίας των Στρατιωτικών Ιερέων τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην ειρήνη.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 η Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ διοργάνωσε στην Κεντρική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής εκδήλωση η οποία περιλάμβανε διάλεξη με τίτλο: «Με όπλο τον Σταυρό στα πεδία των μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913», παρουσίαση ανέκδοτου αρχειακού και φωτογραφικού υλικού που αναδεικνύει την αποφασιστική συμβολή των στρατιωτικών ιερέων στην εποποιία των Βαλκανικών πολέμων καθώς και έκθεση αξιόλογων κειμηλίων από την εν λόγω περίοδο .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάδειξης του έργου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και του ρόλου και της παρουσίας των Στρατιωτικών Ιερέων τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην ειρήνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, ο Σύνδεσμος Ιεράς Συνόδου – Ενόπλων Δυνάμεων, Αξκοί, Στρατιωτικοί Ιερείς, μαθητές παραγωγικών σχολών και πλήθος κόσμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 01:01