Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 11:10

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα

Στο «Στρατόπεδο Παπάγου» πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Αρχηγού και η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο. Στο «Στρατόπεδο Παπάγου» πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Αρχηγού και η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο.

Ολοκληρώθηκε η επίσημη, διήμερη – εξ αναβολής – επίσκεψη του Αρχηγού Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Μartin E. Dempsey στην Ελλάδα, με την επίσημη υποδοχή του στο «Στρατόπεδο Παπάγου» και τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Ο Αμερικανός Αρχηγός βρέθηκε επί διήμερο στην Ελλάδα (7 και 8 του μηνός) μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου. Αρχικώς, οι δύο Αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα της Κρήτης, όπου ο Στρατηγός Dempsey επισκέφτηκε τις εκεί Αμερικανικές εγκαταστάσεις (U.S.Naval Installation Souda) και με τον Στρατηγό Κωσταράκο το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου, από τον Διοικητή του Αρχιπλοίαρχο Γιάννη Παυλόπουλο ΠΝ και τους επιτελείς του.

Ο Στρατηγός Dempsey επισκέφτηκε τις Αμερικανικές εγκαταστάσεις (U.S.Naval Installation Souda) στη Κρήτη.

Στο «Στρατόπεδο Παπάγου» πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Αρχηγού και η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο.

Στο «Στρατόπεδο Παπάγου» πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Αρχηγού και η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο.

Ο Αμερικανός Αρχηγός, στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Ελλάδα, που την πέρασε μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, τόσο στο επίσημο σκέλος της επισκέψεως, όσο – και κυρίως αυτό – στο ανεπίσημο αλλά το ίδιο ουσιαστικό, συζήτησαν όλα τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση σε θέματα εκπαιδεύσεως του προσωπικού και παραδόσεως οπλικών συστημάτων από τα αποθέματα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μεταφορικά ελικόπτερα Chinook, άρματα μάχης M1A1 Abrams, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων MLRS, ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ διαφόρων τύπων, ειδικά σκάφη ανορθοδόξου πολέμου για τους υποβρύχιους καταστροφείς κ.λπ.

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 11:18