Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 11:55

Μίζες - Εξοπλισμοί : Πού είναι η αλήθεια και πού ο αποπροσανατολισμός;

Όποιος πέφτει σήμερα από τα σύννεφα, με αυτά που βγαίνουν στη φόρα, θα θυμίζει υπερήλικο με γεροντική άνοια, που έχει επιλεκτική μνήμη και πλήρη αδυναμία συλλογισμών. Όποιος νομίζει ότι οι μίζες ήταν επιλογή των εταιρειών, απλά δεν θέλει να παραδεχτεί πόσο τσογλάνια ήταν αυτοί που τιμούσε με την ψήφο του. Όποιος πέφτει σήμερα από τα σύννεφα, με αυτά που βγαίνουν στη φόρα, θα θυμίζει υπερήλικο με γεροντική άνοια, που έχει επιλεκτική μνήμη και πλήρη αδυναμία συλλογισμών. Όποιος νομίζει ότι οι μίζες ήταν επιλογή των εταιρειών, απλά δεν θέλει να παραδεχτεί πόσο τσογλάνια ήταν αυτοί που τιμούσε με την ψήφο του.
Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος - Συγγραφέας, IMS Manager στην εταιρεία Cytodiagnostic Srl

Με την απολογία Κάντα, άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ των μιζών και της διαφθοράς στις δημόσιες προμήθειες. Οι προσπάθειες συγκάλυψης και παραπλάνησης έχουν ήδη ξεκινήσει. Αν η έρευνα καταφέρει να συνεχίσει, θα αποδειχθεί αυτό που γνωρίζαμε, ότι τις περασμένες δεκαετίες, το "πουλόβερ" ήταν modus viventi.

Και δεν αφορούσε μόνο τα εξοπλιστικά. ΔΕΝ πρόκειται για λαδώματα που δίνονταν για να επιλεγεί το Α και όχι το Β. Αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν για να μας παραπλανήσουν. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι παραγωγοί των προϊόντων / υπηρεσιών, ήταν και αυτοί στους εκβιαζόμενους (με το αζημίωτο βέβαια).

Ο εκβιασμός ΔΕΝ ήταν στο "λάδωσέ με γιατί αλλιώς θα πάρω κάτι άλλο". Οι επιλογές των ειδών, ήταν συνήθως σωστές.
(Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα υποβρύχια, τα τανκς, τα ελικόπτερα, οι αντιαρματικοί πύραυλοι, τα αντιαεροπορικά συστήματα κλπ. που αγοράσαμε ήταν τα καλύτερα στον κόσμο. Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Καλατράβα - για να πάω και εκτός εξοπλιστικών - είναι εκπληκτικός αρχιτέκτονας ή ότι η Αττική Οδός και η Εγνατία είναι υπέροχοι αυτοκινητόδρομοι.)

Ο εκβιασμός ήταν στο ότι ζητούσαν υπερτιμολόγηση, που έφτανε και μέχρι διπλασιασμό της τιμής, για αυτό που είχε ήδη επιλεγεί, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές. Αν δηλαδή, δεν προβλεπόταν και μια χοντρή μίζα για ΑΝΩΤΑΤΑ πολιτικά πρόσωπα, δεν έμπαιναν οι υπογραφές. Σας θυμίζω ότι παραλίγο να μην προλάβουμε να τελειώσουμε τα έργα των Ολυμπιακών, επειδή καθυστερούσαν οι αναθέσεις.

Και δεν έτρωγαν μόνο οι πολιτικοί. Οι ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ αντιπρόσωποι (για παράδειγμα) ήταν αυτοί που έπρεπε να ρυθμίσουν (με το αζημίωτο) τις λεπτομέρειες. Έτσι ώστε και να φάνε όλοι, ώστε να μη μείνουν στόματα ανοιχτά, αλλά και έτσι ώστε να κρυφτούν οι διαδρομές των χρημάτων. Τα χρήματα δεν πήγαν μόνο στις τσέπες ενός Άκη ή κάποιου άλλου πολιτικού. Εκατοντάδες στόματα έπρεπε να μπουκωθούν ... Και βέβαια, μεγάλα ποσά πήγαν και στα ίδια τα κόμματα, που είχαν ειδικούς "ταμίες" για τις υποθέσεις αυτές.

Όποιος πέφτει σήμερα από τα σύννεφα, με αυτά που βγαίνουν στη φόρα, θα θυμίζει υπερήλικο με γεροντική άνοια, που έχει επιλεκτική μνήμη και πλήρη αδυναμία συλλογισμών. Όποιος νομίζει ότι οι μίζες ήταν επιλογή των εταιρειών, απλά δεν θέλει να παραδεχτεί πόσο τσογλάνια ήταν αυτοί που τιμούσε με την ψήφο του.

Δυστυχώς, δεν έχω αμφιβολία, ότι η τηλεόραση και ο τύπος θα ασχολούνται τις επόμενες μέρες με τον "εκτσογλανισμό", με το νέφος της αιθαλομίχλης, με τους πλειστηριασμούς και την τιμή του πετρελαίου ... Δεν τα θεωρώ ζητήματα που δεν είναι σοβαρά. Αλλά θα μπαίνουν μπροστά για να ξεχαστούν οι αποκαλύψεις Καντά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ, αυτό που είναι ικανό να γκρεμίσει συθέμελα το διεφθαρμένο σύστημα που μας κυβέρνησε τόσες δεκαετίες.