Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 00:55

Το Ελληνικό Τάγμα - Η άγνωστη ιστορία των Ελλήνων σαμποτέρ στον Β' ΠΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά έρχεται στο φως άγνωστο αρχειακό υλικό από την μυστική εκπαίδευση των ελληνοαμερικανών στα αμερικανικά στρατόπεδα. Για πρώτη φορά έρχεται στο φως άγνωστο αρχειακό υλικό από την μυστική εκπαίδευση των ελληνοαμερικανών στα αμερικανικά στρατόπεδα.

Ο Αλέξης Παπαχελάς αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία των ελλήνων σαμποτέρ του Αμερικανικού στρατού που αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα και επιχείρησαν στο πλευρό των ανταρτών κατά την αποχώρηση των στρατευμάτων της Βέρμαχτ από την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κάμερα των «ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ» ακολουθεί έναν από τους ελληνοαμερικάνους ήρωες να επιστρέφει 64 χρόνια μετά, στο χωριό-ορμητήριο της ομάδας των σαμποτέρ. Για πρώτη φορά έρχεται στο φως άγνωστο αρχειακό υλικό από την μυστική εκπαίδευση των ελληνοαμερικανών στα αμερικανικά στρατόπεδα αλλά και σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή τους στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου.

Οι ίδιοι οι ελληνοαμερικάνοι ήρωες μιλούν στον Αλέξη Παπαχελά για τις επικίνδυνες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, την συνεργασία τους με τον Αρη Βελουχιώτη αλλά και για την ημέρα που έφτασαν στην απελευθερωμένη Αθήνα. «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» αποκαλύπτουν το καλά κρυμμένο μυστικό του «ελληνικού τάγματος που έμεινε θαμμένο για τουλάχιστον πενήντα χρόνια στα συρτάρια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. - ΠΗΓΗ

null

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 00:58