Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 10:09

Τέλος η Στρατονομία - 'Ερχεται η Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Την κατάργηση της στρατονομίας και αντιστοίχως της αερονομίας και της ναυτονομίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνική Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Δημιουργείται ένα νέο διακλαδικό σώμα που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων. Αποτελεί κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένας νόμος του 1951 με αναχρονιστικές διατάξεις. Η κατάργηση θα γίνει άμεσα και θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Οι «χακί αδιάφθοροι» θα αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα διαφθοράς, δηλαδή από οικονομικούς ελέγχους σε στρατόπεδα μέχρι τα πιο μεγάλα που αφορούν σε προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter