Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020
Write on Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στον Έβρο και την προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων της Πατρίδας μας, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση της.

Παράλληλα με την τιτάνια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την αναχαίτιση των σχεδίων της Τουρκίας που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, φορείς, σύλλογοι, αλλά και απλοί πολίτες δηλώνουν συμπαραστάτες και έτοιμοι να βοηθήσουν όπου κι αν απαιτηθεί. Συγκινητικό και άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός πως σε μια κρίσιμη ώρα, οι Έλληνες δείχνουν ομοψυχία απέναντι στον κίνδυνο.

Όμως, σε ότι έχει να κάνει με την φύλαξη των συνόρων και την ενεργοποίηση του Στρατού και της Εφεδρείας, αρμόδιο είναι το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ΜΟΝΟ αυτό, με βάση τα επιστρατευτικά σχέδια. Το ζήτημα είναι σοβαρό και όλοι πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τη ...σοβαρότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το μήνυμα του προέδρου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Σιδηρόπουλου:

«Συνάδελφοι Έφεδροι Αξιωματικοί ,Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, Ελληνίδες, λαμβάνω μηνύματα και δέχομαι τηλεφωνήματα από πολλούς ,από Ελλάδα και εξωτερικό, ακόμη και από ανθρώπους που δεν γνωρίζω που μου αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους, να μου ζητούν να έρθουν μαζί μας όπου κι αν πάμε, σίγουρα όλο αυτό είναι τουλάχιστον συγκινητικό και ελπιδοφόρο, μια ακόμη απόδειξη πως αν χρειαστεί ο Έλληνας θα σπεύσει να κάνει το καθήκον του.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: ΜΟΝΟ ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να οργανώσει και να κινητοποιήσει άτομα ή ομάδες στα πλαίσια των επιστρατευτικών σχεδίων του. Όλα τα άλλα που διαβάζεται παρ ότι πραγματικά μας κάνουν όλους να χαμογελάμε από την ανταπόκριση του κόσμου είναι απλά λόγια του αέρα και κάποια από αυτά κινούνται στα όρια της ''παπάντζας'' και της ''ασοβαρότητας''.
Ας δούμε όμως τα πράγματα σοβαρά, για να σταθούμε εμπρός στον εχθρό, τον οποιοδήποτε εχθρό δεν φτάνει μόνο να το θέλουμε, πρέπει και να μπορούμε αλλιώς θα είναι απλά μια άσκοπη θυσία, δεν φτάνει μόνο να πολεμήσουμε για την Πατρίδα, πρέπει και να νικήσουμε, είναι υποχρέωση μας απέναντι στους προγόνους και τα παιδιά μας.
Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης και πόσο μάλλον να οδηγήσουμε κι άλλους σ αυτήν.
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν, είναι το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε.
Σε ένα μήνα από σήμερα στα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, έλα μαζί μας, στάσου δίπλα μας, έλα να μάθεις τι πρέπει να κάνεις και να ξέρεις για να τα καταφέρεις.
Έλα μαζί μας για να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα, 2500 χρόνια μετά την μάχη των Θερμοπυλών έλα να επαναλάβουμε μαζί ένα ''Μολών Λαβέ''».