Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022
Write on Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Από 24 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, 2 Γάλλοι Αξιωματικοί, επισκέφθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά την Κύπρο και συμμετείχαν σε δραστηριότητες των Διοικήσεων - Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι Αξιωματικοί επισκέφτηκαν Διοικήσεις και Σχηματισμούς της ΕΦ, όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες, την αποστολή και τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν, ενώ έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων τους, όπως μηχανοδήγηση, εκτέλεση βολών και συμμετοχή σε ασκήσεις μικρής κλίμακας.

Κατά τη συμμετοχή των Γάλλων Αξιωματικών στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Σχηματισμών και Διοικήσεων, οι οποίες διαθέτουν αντίστοιχο υλικό με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή εμπειριών τόσο στο χειρισμό των οπλικών συστημάτων, όσο και στην τακτική χρησιμοποίηση του. Επιπλέον, η συμμετοχή τους, αποτελεί απτή απόδειξη της άριστης συνεργασίας, ως επί μέρους πτυχή της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής φρουράς και των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι 2 Γάλλοι Αξιωματικοί, επισκέφτηκαν επίσης ιστορικά μνημεία και πολιτιστικούς χώρους της ελεύθερης Κύπρου, όπου γνώρισαν τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάς - Κύπρος - ΣΕΑΠ: Ένα Έθνος, μια Σημαία, μια Σχολή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΕΟΚΑ 1955 - 1959: Όταν οι Μπαντουβάδες εκπαίδευσαν στην Κρήτη τους μαχητές του Γρίβα

Εθνική Φρουρά: Βράβευση ΣΥΟΠ Δνεα (ΠΖ) Δανάης Ζαννέτου

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter