Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022
Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Naval Group είναι ένας σημαντικός βιομηχανικός εταίρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αναπτύσσει περαιτέρω τις συνεργασίες R&D με την ελληνική βιομηχανία, καθώς και ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μελλοντικών πολεμικών δυνατοτήτων του Ελληνικού Ναυτικού.

Η δεύτερη διοργάνωση του R&D Partners Days επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει για τη Naval Group να προσδιορίσει, να δομήσει και να ενισχύσει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους σε τεχνολογίες αιχμής, σε διάφορους τομείς, όπως τα μη επανδρωμένα οχήματα (UxV), η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, η αποθήκευση και παραγωγή ενέργειας, η επαυξημένη πραγματικότητα, το I-maintenance και το eco-conception.

Συνεργασίες με Έλληνες ακαδημαϊκούς εταίρους

Η Naval Group έχει υπογράψει συνεργασίες με τρία κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια: το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ερευνητικό Κέντρο Forth. Αυτές οι συνεργασίες οδήγησαν σε γόνιμες ακαδημαϊκές ανταλλαγές τεχνογνωσίας μεταξύ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της ENSTA Βρετάνης για την ανάπτυξη εργασιών σε σύνθετο υλικό.

François Regis Boulvert Naval Group International Scientific Cooperation Director at RD Partners Days in Athens

Συνεργασία σε ευρωπαϊκά έργα

Από την πρώτη διοργάνωση των R&D Partners Days τον Ιούνιο του 2021, η Naval Group και οι συνεργάτες της ανταποκρίθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές προσκλήσεις, όπως το πρόγραμμα Modular Multirole Patrol Corvette στο οποίο ανταποκρίθηκε με έξι ελληνικές εταιρείες: τις Terra Spatium, IDE, ISD, FEAC Engineering, Prisma Electronics και Hydrus.
Δύο έργα Horizon Europe υποβλήθηκαν επίσης για σύνθετα υλικά: Το Ithaca και το Joining MAMA, για τα οποία ο Όμιλος έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ορισμένοι Έλληνες εταίροι μοιράστηκαν την εμπειρία τους σχετικά με συνεχιζόμενα επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το USSPS (Μη επανδρωμένες Ημι-σταθερές Πλατφόρμες Θαλάσσιας Επιτήρησης), το MIRICLE (Εκκαθάριση Κινδύνου Ναρκών για την Ευρώπη) και το PANDORA. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί επίσης στον τομέα του κυβερνοχώρου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πεδίο συνεργασίας για την Naval Group.

Η ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών) παρουσίασε επίσης την πολιτική καινοτομίας της. Ακολούθησαν ανταλλαγές για μελλοντικές συνεργασίες σε καινοτόμους τομείς, χάρη στην υποστήριξη και τον συντονισμό του ΣΕΚΠΥ (Ένωση Ελλήνων Αμυντικών Κατασκευαστών) και της HASDIG (Hellenic Aerospace Security & Defense Industries Group).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας "EUROSATORY 2022", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μεταξύ 13-17 Ιουνίου 2022 και στην οποία συμμετείχαν 1800 εκθέτες από 62 χώρες.

Τα εκτιθέμενα προϊόντα και λύσεις της IDE προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον από τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και της Σλοβενίας. Τα στελέχη της IDE είχαν επίσης την τιμή να υποδεχθούν στο περίπτερο της εταιρίας, ανώτατα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου.

PHOTO 1 2

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με μεγάλες αμυντικές εταιρείες και στελέχη του κλάδου, εστιάζοντας στις σύγχρονες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές δυνατότητες της εταιρείας, καθώς και στις προηγμένες και διεθνώς αναγνωρισμένες λύσεις της στους τομείς των:

Συστημάτων επικοινωνιών και διαχείρισης πληροφοριών (Communication & Information Management Systems), με παρουσίαση λειτουργικής C4I αρχιτεκτονικής οχημάτων, συμβατή με εφαρμογές NVGA, βασισμένη στον WiSPRevo Τακτικό Κόμβο Αποστολής (Tactical Mission Node) της IDE.

Προηγμένων Ηλεκτρονικών διατάξεων για ραντάρ, οπλικών και πυραυλικών συστημάτων (Advanced Radar and Missile Electronics).

Συστημάτων επιτήρησης, αναγνώρισης και αξιολόγησης κινδύνων (Surveillance, Reconnaissance and Risk Assessment Systems).

Εξελιγμένων υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος και μονάδων συσσωρευτών για αμυντικές εφαρμογές, με την IDE να αναπτύσσει το δικό της ηλεκτρικό νανο-δίκτυο, βασισμένο στην τακτική υβριδική γεννήτρια HGT20K και ένα Tactical Power Hub, για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ισχύ το εκθεσιακό της περίπτερο καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Σχετικά με την IDE

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), θυγατρική της Intracom Holdings, είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.
Η IDE συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας. Η εξωστρέφεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία τεκμηριώνονται με όλα τα έγκυρα διεθνή πιστοποιητικά και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.intracomdefense.com