Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 12:18

Πυροσβεστικό Σώμα: Εισαγωγή μέσω Πανελλαδικών από το 2016

Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες και τα κενά στη ροή μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού, η Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων το 2018. Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες και τα κενά στη ροή μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού, η Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων το 2018.

Προτάσεις για την ομαλή μετάβαση εισαγωγής ιδιωτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με θέματα προσωπικού.

Οι Σχολές της Πυροσβεστικής, αναμένεται να ενταχθούν στο μηχανογραφικό για το σχολικό έτος 2015- 2016 παρά την πρόβλεψη για εισαγωγή ιδιωτών, βάσει του Ν.4249/2014 στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, για την τρέχουσα σχολική χρονιά μέσω των Πανελληνίων.

Στο υπόμνημα της, η Ένωση Αξιωματικών αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτοι Δόκιμοι θα εισαχθούν το 2016, και θα αποφοιτήσουν το 2018. Άρα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ενσωμάτωσης των συναδέλφων Π.Π.Υ. ώστε από το 2018 να τεθεί η βάση για την μετεξέλιξη του Π.Σ σε ένα σύγχρονο οργανισμό που να έχει επιλύσει τουλάχιστον τις δυσλειτουργίες του στο καίριο ζήτημα της φυσιογνωμίας του προσωπικού του».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι «η εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών μέσω των Πανελληνίων σαφώς και είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ορίζεται τι θα γίνει με την αναπλήρωση του προσωπικού και με ποιο τρόπο θα προσλαμβάνεται μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Πυροσβεστών από το νέο σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών».

Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες και τα κενά στη ροή μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού, η Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων το 2018. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter