Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
Write on Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αντωνάκης

Η Tempus Applied Solutions ανακοίνωσε την εξαγορά έξι αεροσκαφών Lockheed L-1011s Tristar, τα οποία παλαιότερα ανήκαν και επιχειρούσαν από την Royal Air Force.

Τέσσερα από αυτά τα αεροσκάφη είναι ειδικά διαμορφωμένα λειτουργίες ανεφοδιασμού αέρος και τα υπόλοιπα δύο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους εξυπηρετούσε την RAF και το ΝΑΤΟ για περισσότερα από 30 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή τους το 2014, τα αεροσκάφη έχουν πολλά χρόνια ζωής ακόμα. Η εταιρεία λέει ότι το κλείσιμο της εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί «μετά από ικανοποιητικό έλεγχο των αεροσκαφών, των σχετικών ημερολογίων και εξοπλισμού υποστήριξης».

2 6

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τρία από τα αεροσκάφη , ενώ τα τρία επιπλέον αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά. Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση προς τον Τύπο:

"Η εκμετάλλευση του θα ξεκινήσει αμέσως με έμφαση στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις που απαιτούν υπηρεσίες εναέριου ανεφοδιασμού. Τα αεροσκάφη είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα μεταφερθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο σε υπάρχουσα βάση στις ηπειρωτικές ΗΠΑ μετά την αποδοχή και την ολοκλήρωση της απαιτούμενης συντήρησης».

1 7

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Scott Terry δήλωσε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμενοι στο να βρούμε μια πιθανή λύση για την έλλειψη υπηρεσιών εναέριου ανεφοδιασμού που υπάρχουν σήμερα στην τακτική αεροπορία του ναυτικού και του ναυτικού σώματος των ΗΠΑ και σε πολλές αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ / συμμαχικών δυνάμεων.Θα προβούμε στις απαραίτητες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες για να κλείσουμε τη συναλλαγή το συντομότερο δυνατόν ». ΠΗΓΗ https://ukdefencejournal.org.uk 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter