Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
Write on Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμη να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών Λέοπαρντ εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

Την εβδομάδα αυτή, Γερμανία και Τουρκία ξανάρχισαν τις διμερείς κυβερνητικές επαφές, οι οποίες είχαν παγώσει μετά τη σύλληψη του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ.

Περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών προσέφερε η απελευθέρωση αριθμού Γερμανών που παρέμεναν φυλακισμένοι στην Τουρκία καθώς και η συνάντηση μεταξύ του Γερμανού ΥΠΕΞ Ζϊγκμαρ Γκάμπριελ και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Μετά από εκείνη τη συνάντηση, ο Γκάμπριελ έδωσε εντολή στο γραφείο του να βάλει ξανά στην ατζέντα το τουρκικό αίτημα για αναβάθμιση των Λεόπαρντ (τα κατασκευάζει η εταιρία Ράινμένταλ), σημειώνοντας προς τους συνεργάτες του «να το δουν θετικά».

Η αναβάθμιση που επιδιώκει η Τουρκία για τα συγκεκριμένα άρματα έχει να κάνει με τη δυνατότητά τους να ανθίστανται σε αυτοσχέδια εκρηκτικά και νάρκες.

Σύμφωνα με το Σπίγκελ, πιθανή έγκριση της αναβάθμισης θεωρείται από διπλωμάτες ως μία κίνηση συμβιβασμού στην κατεύθυνση της επίλυση της κρίσης με την Τουρκία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter