Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
Write on Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ) έχει ως αποστολή την καταγραφή, την τεκμηρίωση και την προβολή της Ιστορίας και της παράδοσης της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.

Στη μόνιμη έκθεση που δημιουργήθηκε, παρουσιάζεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο η ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους.

tn 100 0937

Τα εκθέματα είναι πρωτότυπα σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες, ατομικά Ημερολόγια Χειριστών, Πολεμικές Εκθέσεις και Διαταγές Συγκρότησης Πτερύγων Μάχης, Μοιρών, Διαταγές Αναδιοργάνωσης Μονάδων κ.α.

tn 100 0934

Το ΜΙΣΠΑ βρίσκεται στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου, τόπος ο οποίος αποτελεί σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς στην περιοχή του Φαλήρου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις και το κτήριο έχει στεγάσει τις πρώτες Αεροπορικές Διοικήσεις.

tn 100 0936

Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μουσείο Ιστορίας, τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια), οι Σχολές και τα Σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τηλέφωνο 210 941000, στο FAX 2109401909 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Write on Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο χαρακτηρισμού του έτους 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», της καινοτομίας και της εξέλιξης εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία από 10 Δεκεμβρίου 2018, ηλεκτρονική εφαρμογή Διαχείρισης των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών, Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ).

Η εφαρμογή, αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, στη φάση του οικογενειακού προγραμματισμού των μεταθέσεων, που ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση των φρουρών προτίμησης του επόμενου έτους.
Παρέχει δυνατότητα άμεσης διαδικτυακής πρόσβασης, μέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΣ, στα υφιστάμενα στρατιωτικά οικήματα, σε όλη την Επικράτεια, με ικανότητα ενημέρωσης σε ότι αφορά στα κατασκευαστικά στοιχεία και την κατάσταση αυτών, με επίδειξη κατάλληλου φωτογραφικού υλικού.

Το στρατιωτικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα εισόδου στην εφαρμογή μέσω της Ηλεκτρονικής Πύλης Διαδικτυακών Υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΓΕΣ, στο πεδίο https://bebeosis.army.gr/  όπου θα ενημερώνεται για τα υπάρχοντα ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ, καθώς και για το ποσοστό κάλυψης των αιτήσεων στέγασης, σε όλες τις Φρουρές.

 
Write on Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με σκοπό την αναβάθμιση στον τομέα της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του ΓΕΣ, στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα «Νέοι Μέθοδοι Εκπαίδευσης (E-Learning - Augmented Reality)».

Στην ενημέρωση, συμμετείχε ως ομιλητής - εισηγητής, ο κ. Κυριάκος Κουβελιώτης, καθηγητής του σημαντικότερου στην Ευρώπη εξ αποστάσεως Ιδρύματος [Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου UNINETTUNO (ΙΤΑ)].

4 8

Σκοπός της δραστηριότητας και προτεραιότητα του ΓΕΣ, είναι:

- Η άμεση εξοικείωση του εκπαιδευτικού ακροατηρίου με εκπαιδευτικές προκλήσεις των οποίων η υλοποίηση απαιτεί προσήλωση, καινοτομία, σύμπραξη φορέων στην εφαρμογή διαδικασιών βάση ποιοτικών κριτηρίων, με έντονη τη χρήση τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών της τηλεματικής εκπαίδευσης.

- Η υλοποίηση απαραίτητων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, με τη χρήση των χαρισματικών δυνατοτήτων του διαθέσιμου τεχνικού προσωπικού και την τεχνογνωσία εγνωσμένης αξίας επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου με στοχευμένες επενδύσεις πόρων να γίνει πλήρης εκμετάλλευση των νέων παρεχομένων μεθόδων εκπαίδευσης, οι οποίες θα προσδώσουν αληθοφάνεια, ρεαλισμό και κίνητρο υπεραπόδοσης στους εκπαιδευομένους.

5 4

Στην εκπαιδευτική ενημέρωση έγινε παρουσίαση θεματικών ενοτήτων, ως ακολούθως:

- «Οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων WEB 3.0 στην υβριδική και μικτή μάθηση», με ομιλητή – εισηγητή τον κ. Κουβελιώτη.

- «3D Animation training. Μια πρόκληση εφαρμοσμένη στα Ελληνικά Δεδομένα» από επιτελή της Διεύθυνσης Πληροφορικής (ΔΕΠΛΗ) του ΓΕΣ.

- «Το νέο μοντέλο Εκπαίδευσης σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα στελέχη και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς», με ομιλητή - εισηγητή τον κ. Κουβελιώτη.

Στη δραστηριότητα απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

- Tην εξαιρετική σημασία της παιδείας και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών μας.

- Tην εκμετάλλευση των νέων μεθόδων εκπαίδευσης με τη χρήση της τεχνολογίας, με στόχο την παραγωγή υψηλού εκπαιδευτικού αποτελέσματος με χαμηλό κόστος.

1 14

Την ενημέρωση παρακολούθησε το σύνολο των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία στο Στρατό Ξηράς, όπως οι Διευθυντές Επιτελικών Φορέων και Διευθύνσεων, οι Διοικητές των Σχολών και των Κέντρων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες στελεχών από το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΑ και το ΓΕΝ.

Write on Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αποχαιρέτησε απολυόμενους Οπλίτες Θητείας της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ, οι οποίοι μετατέθηκαν στο ΓΕΣ από περιοχές της παραμεθορίου.

"Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους, την επίδοση και απόδοσή τους και τους ευχόμαστε υγεία, καλή τύχη, κάθε επιτυχία στην πολιτική τους ζωή και να διατηρήσουν ζωντανή την υπερηφάνεια τους για τον Ελληνικό Στρατό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ.

3 10