Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018
Write on Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ένα από τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων, είναι η εκπαίδευση στην αντίσταση στην ανάκριση, σε περίπτωση που κάποια στιγμή πιαστούν αιχμάλωτοι από τον εχθρό.

Οι Βρετανοί SAS, οι Ρώσοι spetznaz και φυσικά οι Αμερικανοί DELTA, SEAL και Ranger και φυσικά τα επίλεκτα μέλη των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, εκπαιδεύονται στις τεχνικές αυτές, οι οποίες άλλες φορές έχουν ως σκοπό να τους σώσουν τη ζωή και άλλες να κερδίσουν χρόνο στην υπόλοιπη περίπολο να διαφύγει.

Μπορείτε να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με την εκπαίδευση των αμερικανικών SEAL:

Μπορείτε να διαβασετε ένα ενδιαφέρον αρθρο για τη Διαφυγή: Σχεδίαση, Υλοποίηση και Μέσα, το οποίο έχει παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Καταδρομη».

Ή διαφυγή και η εκπαίδευση σε αυτήν αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι στο βιβλίο «Ή Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και ή Χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφάλειας» και ο αναγνώστης μπορεί να γίνει κοινωνός γνώσης, που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε ελληνικό έντυπο. - Πηγη

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων», δήλωσε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι είχαν «στήσει» και οργανώσει την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αν ήταν αντίστοιχοι Τούρκοι στρατιωτικοί - που είναι και κληρωτοί - δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν. Είπαν ότι οι ”αετοί των συνόρων” συνέλαβαν τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι «ψεύδονται οι Τούρκοι για τα 253 μέτρα. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά λόγω και των εδαφικών συνθηκών. Ήταν ικανοί, εκπαιδευμένοι και έμπειροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επικαλούμενος την θητεία ως διοικητής σε συγκεκριμένες μονάδες, τόνισε : «Αν ήταν στο έδαφός μας δεν θα τους έπιαναν ποτέ. Θα σκοτώνονταν αλλά δεν θα παραδίδονταν. Ξέρω πώς σκέφτονται και πώς αντιδρούν οι Έλληνες στρατιωτικοί των συνόρων».

Ο κ. Παραγιουδάκης επέμεινε ότι «δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο. Ήταν σχεδιασμένο και συντονισμένο από τους Τούρκους».

Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι «μπορεί να τους κρατήσουν για πάρα πολύ. Ίσως και μήνες ανάλογα με τις κατηγορίες και την καταδίκη», θεωρώντας βαρύτατη την κατηγορία «στρατιωτικής κατασκοπίας» που διαρρέουν τουρκικές πηγές.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς των:
- Βασικού Τμήματος (Ανθυπολοχαγοί Πεζικού)
- Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων (Υπολοχαγοί Πεζικού) και
- Προκεχωρημένου Τμήματος (Λοχαγοί Όπλων – Σωμάτων)

και τους προέτρεψε να μελετήσουν και να πιστέψουν πως ο κάθε ένας από αυτούς θα κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, εξήρε το ηθικό του προσωπικού και την υπερηφάνεια που αντλεί από την καθημερινή υλοποίηση της αποστολής του.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter