Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
Write on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Απολύθηκε το πρωί της Δευτέρας από το Τάγμα Εθνοφυλακής ο Εθνοφύλακας που απείλησε με πυροβολισμούς τους αλλοδαπούς που μεταφέρονται στον νέο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

«Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές.... ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους», είχε γράψει σε ανάρτησή του ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή, ο οποίος είναι και μέλος του Συμβουλίου Κοινότητας. Το σχόλιο συνόδευε φωτογραφίες του από παλαιότερη άσκηση στο πεδίο βολής, όπου στήθηκε ο καταυλισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συγκεκριμένο Εθνοφύλακα ζητήθηκε από χθες να παραδώσει το όπλο του ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και είναι ανεξάρτητη της θέσης του στην Εθνοφυλακή.

Η απόλυσή του έγινε, με απόφαση του Υποστρατήγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού και σύμφωνα με άρθρο στον κανονισμό εθνοφυλακής σύμφωνα με το οποίο Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας.

Ο ίδιος πάντως αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω διαγράφοντας το λογαριασμό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: stonisi.gr

Write on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μρ τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού στις μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, ο Διευθυντής Γιώργος Καλογεράκης και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, τιμούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας!

Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, εύχονται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, καλή σχολική χρονιά!

Μια χρονιά που ξεκινά με δυσκολίες. Και με την πανδημία και με τις απειλές εναντίον της χώρας μας από τους γείτονες. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, γνωρίζοντας ότι η δύναμη της ψυχής των Ελλήνων, πάντοτε ξεπερνά τις δυσκολίες, οδηγώντας όλους μας μικρούς και μεγάλους σε έργα πολιτισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση από το σχολείο αναφέρονται τα εξής:

“Η εικόνα με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ στις μάσκες που φοράμε, συνάδει με την φράση του Περικλή: ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ στέλνοντας ένα χαιρετισμό στους άνδρες του ένδοξου πολεμικού μας ναυτικού και σε όλους τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Καλή σχολική χρονιά!

Write on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη χώρα μας, στο πλαίσιο του μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, θα δώσει μοναδικές δυνατότητες στην Πολεμική Αεροπορία!

Λεπτομέρειες για τα Rafale που πρόκειται να προμηθευτεί η Ελλάδα, δίνουν γαλλικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά αρχικά το Παρίσι ήταν υπέρ της πώλησης 8 νέων Rafale στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει την κατασκευάστρια Dassault, αλλά η Ελλάδα πίεσε αυτά να είναι 6 τελικά, προκειμένου να συμπιέσει το κόστος. Έστω και έτσι, τονίζει το γαλλικό δημοσίευμα, τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη που θα παραλάβει η Ελλάδα, θα προέρχονται από τα πλέον νέα που έχει παραλάβει η Γαλλική Αεροπορία.

Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες είναι κατασκευής 2012-2018 και ανήκουν στην υποέκδοση F3-O4T κάτι που σημαίνει ότι φέρουν ραντάρ AESA RBE-2 και φυσικά βλήματα SCALP-EG, μεταξύ άλλων. 

Τα Rafale της έκδοσης F3-O4T διαθέτουν:

Ραντάρ AESA RBE-2

Σύστημα προειδοποίησης επερχομένου βλήματος DDM-NG

Αισθητήρα IRST (στο υπέρυθρο φάσμα) OSF-IT, βελτιωμένης έκδοσης του αρχικού OSF.

Δυνατότητα μεταφοράς του βελτιωμένου ατρακτίδιου Damocles-XF με επιπλέον κάμερα ημέρας υψηλής ευκρίνειας περάν της υπάρχουσας IIR

Κινητήρες M88-2-E4 με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου από 2 έως 4%.

Έτσι σε συνδυασμό με τα 6 νέα της έκδοσης F3R δημιουργείται μια δύναμη από 18 μαχητικά της έκδοσης F3 η οποία η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα εξασφαλίσει αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι της τουρκικής.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter