Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 10:49

Επιστρέφει η Ελληνική Αγροφυλακή

Αρμοδιότητες των υπηρετούντων στο Σωμα της Ελληνικής Αγροφυλακής, η περιπολίες στη φύση, καθώς και η προστασία των δασικών και περισαστικών εκτάσεων προκειμένου να παταχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα. Αρμοδιότητες των υπηρετούντων στο Σωμα της Ελληνικής Αγροφυλακής, η περιπολίες στη φύση, καθώς και η προστασία των δασικών και περισαστικών εκτάσεων προκειμένου να παταχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Την επιστροφή του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την ίδρυση νέας υπηρεσίας προαναγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αρμοδιότητες των υπηρετούντων στο Σωμα της Ελληνικής Αγροφυλακής, η περιπολίες στη φύση, καθώς και η προστασία των δασικών και περισαστικών εκτάσεων προκειμένου να παταχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όπως ανέφερε, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, μέσω του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, επιχειρείται να «μπουν οι βάσεις στη δημιουργία ενός ενιαίου Ελληνικού Σώματος Φύλαξης της Φύσης», στόχος του οποίου θα είναι η πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων στην ελληνική ύπαιθρο- της λαθροθηρίας, της παράνομης υλοτομίας, της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων, της παράνομης μανιταροσυλλογής και αποψίλωσης πολύτιμων βοτάνων κ.λπ.

Σήμερα, υπάρχουν τρία σώματα: η ομοσπονδιακή θηροφυλακή με 250 άτομα, τα δασαρχεία με περίπου 3.000 δασοφύλακες και οι λιγοστοί φύλακες των φορέων διαχείρισης. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter