Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018
Write on Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Του Α/πτχου ε.α. Θεόδωρου Κ. Αντωνόπουλου - Διατελέσαντος Μοιράρχου της 331 Μοίρας*

Εμείς οι της ''κάστας'' δεν κλαίμε τους νεκρούς μας.

Έχουμε εξοικειωθεί με τον Mr. Reaper από τα 18, όταν ψαχουλεύαμε τα magnetos του Τ-41 πριν την πρώτη πτήση solo.

Έκτοτε βαδίσαμε αντάμα, ζωή/θάνατος - θάνατος/ζωή, κάποιοι την σκαπούλαραν, κάποιοι όχι. Νοιώσαμε την οδύνη της απώλειας, κουβαλήσαμε φέρετρα στους ώμους, καθίσαμε δίπλα σε άδεια καθίσματα στο briefing room αναλογιζόμενοι τις παπαριές που λέγαμε χθές με τον συνάδελφο πριν φύγει για την τελευταία Α/Γ, σιχαθήκαμε εξ ίσου τους παρείσακτους που έσπευδαν να εκφράσουν τη λύπη τους χωρίς να μας ρωτήσουν αν τους θέλαμε ''εκεί'' στο αεροπορικό goodbye.

Όμως αυτοί που είναι ''απόντες'' για τους άλλους, είναι παρόντες και ολοζώντανοι για εμάς. Χαιρετιόμαστε κάθε φορά που πετάμε πάνω από το ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'', βριζόμαστε όταν θυμόμαστε την 9άρα που τράβηξε απροειδοποίητα και μας έβγαλε τα άντερα στην πίσω θέση του διθέσιου, γελάμε όταν θυμόμαστε τη λουκούλεια αστακομακαρονάδα στη Μύρινα ...

Ο Γιώργος, ο Σωτήρης, ο Κώστας, ο Νίκος, ο Αλέξης ... ένα παρεάκι, το ΔΙΚΟ μας παρεάκι, στην exclusive Βαλχάλα που φυλάσσεται μόνο για τους ολίγους και εκλεκτούς ... Κι εμείς να περιμένουμε τη σειρά μας, για να καθίσουμε στο διπλανό κάθισμα και να αποτελειώσουμε το φραπόγαλο που αφήσαμε στη μέση.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο facebook

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Γεώργιος Νταβρής

Για τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, δεν θα γίνουν διαβήματα, δεν θα γίνουν παρεμβάσεις στην Ε.Ε. και στα διεθνή fora, δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις συμπαράστασης, ούτε και θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας πουθενά, όπως έγινε με τους δύο Στρατιωτικούς μας, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο!

Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, χάθηκε σε «εργατικό ατύχημα» και δεν έπεσε σε λαϊκούς αγώνες, όπως ο Γρηγορόπουλος, όπως ο Φύσσας, όπως ο Τεμπονέρας, για να γίνει «Λαϊκός Ήρωας», για να εορτάζεται η μνήμη του κάθε χρόνο, για να στηθούν αγάλματα στη θυσία του και για να δοθεί τιμητικά το όνομα του, σε δρόμους και πλατείες της Χώρας μας!! Αλλά ούτε και θα καλέσει ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ή ο Πρωθυπουργός μας τους οικείους του, για να τους συλλυπηθεί!

Βλέπετε:
- «Οι Στρατιωτικοί, γι’ αυτό πληρώνονται και αναλαμβάνουν το ρίσκο ...», μας είχε πει προ καιρού, κάποιος προοδευτικός διανοούμενος πολιτικός, στην απώλεια ενός στελέχους των Ε.Δ.
- «Σιγά μη πάω εγώ φαντάρος, να πάω να φάω το κεφάλι μου, για τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των πολεμικών βιομηχανιών», είπε ένας νεαρός προοδευτικός διεθνιστής!
- «Έεε όχι και να στείλω το παιδάκι μου να σκοτωθεί, για σαχλαμάρες ....», είπε μια Ελληνίδα μάνα!

Για τον νεαρό Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, θα κλάψουν μόνο οι γονείς του, κάποιοι άλλοι θα παραβρεθούν στην κηδεία του, από υποχρέωση και σε τρεις (3) μέρες .... σε τρεις (3) μόλις μέρες, ΟΛΟΙ θα έχουν ξεχάσει το όνομα του και την προσφορά του στην Πατρίδα .... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ξαναμιλήσει γι’ αυτόν!
Ποιος άραγε θυμάται, το όνομα του προηγούμενου Στρατιωτικού, που έπεσε .... υπέρ Πατρίδος!? ΚΑΝΕΝΑΣ!

Όμως, αυτό είναι το νόημα της θυσίας, να είναι ταπεινή και ανιδιοτελής, μόνο γι’ αυτούς που το μπορούν και το αξίζουν!

Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, όπως και όλοι οι Έλληνες, πλήρωνε τους δυσβάσταχτους φόρους του, μόνο που σήμερα η Πατρίδα του ζήτησε ... έναν επιπλέον, ξεχωριστό «φόρο αίματος», που δεν είναι και δεν αφορά τους άλλους Έλληνες!

Και επιπλέον, σύμφωνα με τα «νέα ήθη», η Πολιτείας μας, θα φροντίσει να αφήσει αβοήθητη τη χήρα σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου!
Να μη ξεχνάμε λοιπόν, να μην αγνοούμε καθόλου, ότι μαζί με τη θυσία του Σμηναγού, σήμερα θυσιάζονται και μια νεαρή γυναίκα-σύζυγος και δύο μικρά παιδιά, που η μοίρα το 'φερε, να ακολουθήσουν στο καθήκον του τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και να το μοιράζονται μαζί του ...καθημερινά! Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, θυσιάστηκε για να προστατέψει όλους εμάς, κανένας όμως τώρα, δεν θα προστατέψει την οικογένεια του!

Μεγάλη η θυσία όλων τους και ο Θεός να τους δώσει κουράγιο!

Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, ετών 34, σύζυγος και πατέρας δύο (2) ανήλικων παιδιών, έπεσε την 12-4-2018 υπέρ Πατρίδος!

ΑΞΙΟΣ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον αγκαλιάσει και αιώνια η Ελληνική Σημαία, που θα τον συνοδεύσει!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Αύριο στις 2 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η κηδεία του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, που έχασε χθες την ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η κηδεία θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοκουμέντο: Όταν ο πιλότος της 331 ΜΠΚ κυνηγούσε Τούρκους στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Χθες...
Καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα, ο νεομπαγλαμάς του διαδικτύου άρχισε (βαριεστημένα είναι η αλήθεια...) να σκρολάρει στην οθόνη για να δει τα νέα της ημέρας. Ταυτόχρονα, ανακάτευε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ένα φρέντο εσπρέσο μέτριο. Έπρεπε να ανοίξει το μάτι, για να βλέπει τα νέα καλύτερα... «Με τι να ασχοληθώ σήμερα;», αναρωτήθηκε, αφήνοντας ένα χασμουργητό να διακόψει την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στο δωμάτιο... «Με τη Συρία, τον Τράμπ και το ξανθό Γένος, ή μήπως με τα ελληνοτουρκικά;», που είναι της μόδας;

Ξαφνικά, η είδηση «σκάει»... Αγνοείται μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας! «Ω ρε μάγκα μου εδώ είμαστε...»!

Σήμερα...
Αν υπήρχε «αστυνομία διαδικτύου» και «εισαγγελέας social media», θα είχαν γεμίσει τα «κελιά» και τα «μπουντρούμια» των ιντερνετικών «φυλακών» από την στρατιά των «ειδικών», αυτής της σάπιας διαδικτυακής πλέμπας που δευτερόλεπτα μετά το τραγικό συμβάν με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο άρχισε ένα κρεσέντο συνωμοσίας, ασχετοσύνης και απύθμενης βλακείας!

«Έλα μωρέ, το έριξαν», «Οι τουρκαλάδες μας ρίχνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα εμείς τι κάνουμε;», «Εγώ αν ήμουν πιλότος θα πατούσα το κουμπί και θα τους έριχνα, δεν θα περνούσε τούρκος», «Ένας γνωστός μου μου είπε, ότι το αεροπλάνο το έριξαν ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται καν πύραυλος», «Τι περιμένετε να συμβεί με Τσίπρα και Καμμένο;», «Το περίμενα, αφού κανιβαλίζουν τα αεροπλάνα γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά τι να λέμε τώρα...»., ήταν μερικά από τα βαθυστόχαστα σχόλια της Μεγάλης των Συνωμοσιολόγων Σχολής.

Αυτά και τόσα άλλα, κατέκλυσαν το διαδίκτυο αυτή την κολυμβήθρα όπου το τίποτα βαφτίζεται ειδικός και τα νούμερα επιχειρούν να αποκτήσουν αξία. Προσέξτε, δεν είναι δημιούργημα του διαδικτύου γιατί πάντα υπήρχαν, απλά τώρα βρίσκουν βήμα να εκφραστούν.

Πάμε στη δεύτερη κατηγορία, τους «επαγγελματίες»... Στο βωμό των εντυπώσεων, των «κλικς» και λοιπών συναφών ονειρώξεων, η μπουρδολογία περνά σε άλλη διάσταση. «Έτσι έπεσε το Mirage», «Τα τελευταία δευτερόλεπτα» της μοιραίας πτήσης», «αναπάντητα ερωτηματικά» πασπαλισμένα με τις συνομωσίες της πρώτης κατηγορίας, που είναι άλλωστε και το φιλοθεάμον κοινό, οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα διασπείρουν (share) την «πληροφορία». Όπως οι ακρίδες που πέφτουν στα σπαρτά...

Όσο για κάποιους (ακόμα και με δημόσιο βήμα) που μίλησαν για «εργατικό ατύχημα», δεν αξίζει να ασχοληθούμε, πέρα από το να αναφωνήσουμε «άξιος ο μισθός σας».

ΥΓ: Πρώτη φορά στα χρονικά, η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε με ...τιτίβισμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο αγαπημένο του twitter! Το διαδίκτυο που λέγαμε...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter