Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018
Write on Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός - Γεωστρατηγικός αναλυτής

Η Μακεδονία, αυτή που προσπαθεί το προσύμφωνο να ονομάσει βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους, άρχισε την αντεπίθεσή της, ακόμα και θεσμικά.

Διότι οι Περιφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατάλαβαν ότι δεν είχαν τίποτα να περιμένουν από την κεντρική εξουσία όσον αφορά στην επίλυση του Σκοπιανού. Έτσι όλοι οι δήμοι σε παμμακεδονικό επίπεδο αποφάσισαν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους για να σώσουν αυτό το κομμάτι της πατρίδας που ονομάζεται Μακεδονία.

Δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτή την τρομερή ήττα που αποτελεί η λεγόμενη συμφωνία. Η Ανατολική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία δεν έχουν καμία όρεξη να τις συγχέουν με τα Σκόπια και η αξιοπρέπεια του θέματος ξεπερνά κατά πολύ τις διαπραγματεύσεις. Και μη ξεχνάμε ότι αυτές οι τρεις περιοχές που αποτελούν τη Μακεδονία, έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από τα Σκόπια. Έτσι δεν μπορούν να δεχτούν υπογραφές που τις δεσμεύουν χωρίς να την έχουν αποδεχθεί επίσημα.

Ουσιαστικά απέναντι στα Σκόπια είναι ήδη κράτος που υπάρχει μόνο και μόνο με την ίδια την Μακεδονία. Ας είμαστε λοιπόν στρατηγικά ορθολογικοί και ας μην ξεχνάμε τα νέα δεδομένα που αλλάζουν τα πάντα στην περιοχή. Και τώρα που μάθαμε ότι πρόκειται όντως για άλλο ένα κράτος και μάλιστα μεγαλύτερο από τα Σκόπια, συνειδητοποιούμε πόσο αφελή είναι αυτά τα στοιχεία της Ελλάδας, έχοντας δώσει τα πάντα σ’ έναν εχθρό για να φανούν καλοί.

Αλλά τώρα έχουμε νέα θρησκευτικά νοητικά σχήματα που δημιουργούν μια περιπλοκότερη κατάσταση που απαιτούν νέα στρατηγική.

Write on Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Μια νέα τραγωδία με αυτοκτονία ενός νέου που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία συγκλονίζει. Ο 21χρονος οπλίτης Ε.Τ. με καταγωγή από την Κρήτη, αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης ενώ φυλούσε σκοπιά στο νησί της Ρω.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία για τη δραματική αυτοκτονία του νεαρού φαντάρου, ούτε και έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που οδήγησαν τον 21χρονο στο απονενοημένο διάβημα. Ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε τοποθετηθεί στο Καστελόριζο, όπου υπηρετούσε τους τελευταίους τρεις μήνες. Σήμερα το πρωί εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο φυλάκιο της Ρω. Περίπου στις 08:40 έστρεψε το τυφέκιό του στο κεφάλι και αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.

Προφανώς, είναι ακόμα ένα περιστατικό που προβληματίζει τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά τον Στρατό Ξηράς, καθώς πριν από λίγα 24ωρα είχαμε το σοβαρό περιστατικό στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στα Χανιά όπου ένας νεοσύλλεκτος με ψυχολογικά προβλήματα άρχισε να πυροβολεί αδικρίτως χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες, ενώ επίσης στη Μεγίστη είχε σημειωθεί το περίεργο συμβάν με την αρπαγή ενός τυφεκίου G3 από έναν Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό...

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης.