Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Write on Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μην χάσετε την εκπομπή "Αμυνώ δε και Μόνος" του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Κωνσταντίνου Αλεξ. Δημητριάδη, απόψε Τετάρτη (11/12) και ώρα 21:00, στο TV11.

ΛΙΝΚ
https://www.cylife.com/tv11.html/# 

Θέματα Εκπομπής:
1. ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΎΣ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ Δ.Δ.Ο.
2. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΝΟΊΓΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 74

78982297 1895189623958220 4893498596747378688 n

Write on Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon, στην κατασκευή βασικών συγκροτημάτων για το σύστημα αεράμυνας PATRIOT, με την υπογραφή νέας σύμβασης.

Το νέο έργο που ανέλαβε η IDE ανέρχεται σε 10,8 εκατομμύρια δολάρια, θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και θα καλύψει ανάγκες τρίτης χώρας. Η συμφωνία αυτή επεκτείνει περαιτέρω τη μακρόχρονη και πολύ επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών στη συμπαραγωγή των συστημάτων PATRIOT.

Σύμφωνα με την πολιτική της IDE, σημαντικό μέρος του έργου θα ανατεθεί σε άλλες ελληνικές εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική στήριξη της χώρας μας και στην ενίσχυση των Ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

IDE G4 Entry 2019 HD

Σχετικά με την IDE
Η IDE είναι εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας και ανήκει στον όμιλο της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Write on Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου 1955, ο Αυξεντίου σώζει τον Αρχηγό Γρίβα και τον Αγώνα της ΕΟΚΑ, με την θρυλική «Μάχη των Σπηλιών».

Αγγλικός στρατός οδηγημένος από το χέρι της προδοσίας, πάτησε τα Σπήλια. Ανηφόρισε στα λημέρια όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Αρχηγού. Πυκνή ομίχλη κάλυπτε την περιοχή και υπήρχαν στιγμές που η ορατότητα μηδενιζόταν. Εκείνη την ημέρα, έσωσε τον Αρχηγό και τον αγώνα Ο Θεός.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ανάλαβε την κάλυψη των κινήσεων του Αρχηγού και των ανταρτών, που άρχισαν να μετακινούνται. Το μυαλό, και η τόλμη του Σταυραετού παρέσυραν τους Άγγλους σε μάχη αναμεταξύ τους. Ο Αυξεντίου πρόσεξε πως δυο ομάδες στρατιωτών κινούνταν στις απέναντι παρυφές τις χαράδρας. Με το αυτόματο του πυροβόλησε και προς τις δυο αντίθετες πλευρές, και ο ίδιος σαν βαρελάκι κατρακύλησε στο βάθος ενώ οι Άγγλοι άρχισαν να αλληλοπυροβολούνται σε μια άγρια μάχη αλληλοεξόντωσης.

Ο Αρχηγός, με το δάκτυλο στη σκανδάλη και έτοιμος να δώσει μάχη αν χρειαστεί, διολίσθησε με τους αντάρτες από τον κλοιό των Άγγλων και των ανιχνευτικών σκυλιών, άρχισε μια δραματική ορειβασία με αλλεπάλληλες επαφές με τον εχθρό σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων, και με μύριες δυσκολίες και κινδύνους, προωθήθηκε στην Κακοπερτριά με πυξίδα τον Πολικό αστέρα, ενώ ο Αυξεντίου κατόρθωσε να διαφύγει στην Αγία Ειρήνη και στα Καννάβια, όπου διανυκτέρευσε στις εκκλησιές των χωρίων, και να φτάσει τελικά στα Λαγουδερά.

Γνωρίζοντας καλά ότι το ηθικό των στρατιωτών του εχθρού κατέπιπτε ραγδαία, ο Γρίβας Διγενής εξέδωσε προκήρυξη, με αποδέκτες τους βρετανούς:

«Άγγλοι στρατιώται,
Η νίκη την οποίαν διατυμπανίζει ο στρατάρχης σας στα Σπήλια εναντίον των πατριωτών της ΕΟΚΑ, σας εστοίχισε περί τους 100 νεκρούς και τραυματίας, ενώ εις ημάς κανέναν. Επέσατε εις παγίδαν που εστήθη. Θα πάρετε και άλλα μαθήματα, εσείς και ο στρατάρχης σας, εάν εξακολουθήσετε να κτυπάτε τους Κυπρίους αγωνιστάς της ελευθερίας. Οι αρχηγοί σας, σας αποκρύπτουν τας πραγματικάς απωλείας σας. Συντόμως θα σας τας κοινοποιήσωμεν ημείς».

Πηγή: Ιστορικές μνήμες ΕΟΚΑ