Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 11:38

Αμηχανία στην ΕΛ.ΑΣ. από το δόγμα ανοχής - ΕΔΕ κατά αστυνομικών με εντολή Πανούση!

Αμηχανία και ακινησία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το δόγμα ανοχής του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Αμηχανία και ακινησία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το δόγμα ανοχής του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Αμηχανία και ακινησία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. το δόγμα ανοχής του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Αυτό μαρτυρεί μια σειρά από γεγονότα με πιο πρόσφατο τη ματαίωση, ύστερα από «παρέμβαση» αντεξουσιαστών, εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ για τη μετανάστευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λέσβου το βράδυ της Δευτέρας.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών κατήγγειλε στην «Καθημερινή» ότι για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης και την απομάκρυνση των κουκουλοφόρων ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, η οποία ωστόσο ουδέποτε παρενέβη με το πρόσχημα ότι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη η απαιτούμενη δύναμη.

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου και η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) του νησιού απέδωσαν τη μη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη «νέα νοοτροπία και τα ήθη που έφερε μαζί της η νέα κυβέρνηση καλύπτοντας κάτω από την πολιτική της ομπρέλα περιστατικά που αμαυρώνουν τη Δημοκρατία». Κομματικά στελέχη κατήγγειλαν ότι, την ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του νησιού επικαλούνταν έλλειψη δύναμης για να αιτιολογήσουν την απουσία τους από το αποκλεισμένο από αντεξουσιαστές ξενοδοχείο «Λέσβιον», χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί τηλεφωνούσαν σε μέλη της ΟΝΝΕΔ λέγοντάς τους ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ωστόσο οι ανώτεροί μας δεν θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου Ανδρέας Καρασαρίνης δήλωσε στην «Κ» ότι «το απόγευμα της Δευτέρας λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης με τίτλο "Μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα – το παράδειγμα της Λέσβου", περίπου 30 άτομα με κουκούλες, μάσκες και κοντάρια απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου και δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της ημερίδας, ενώ ανάρτησαν και ένα πανό. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, που ωστόσο δεν οδήγησαν πουθενά, καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία δεν επενέβη με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη δύναμη». Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη Μυτιλήνη δήλωσε στην «Κ» ότι «συγκεντρώσαμε τις απαιτούμενες δυνάμεις, ωστόσο, προ της αφίξεώς μας, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να ματαιώσουν την εκδήλωση και έτσι τα άτομα του αναρχικού χώρου είχαν αποχωρήσει ήσυχα».

Ανώτατος αξιωματικός με τον οποίο επικοινώνησε η «Κ» διευκρίνισε ότι η Αστυνομία δεν είχε εκ των προτέρων ενημερωθεί για την εκδήλωση και προσέθεσε ότι για την απομάκρυνση μιας ομάδας 30-50 αντεξουσιαστών δεν αρκούσε η παρέμβαση π.χ. του πληρώματος ενός περιπολικού αλλά η συγκρότηση μιας διμοιρίας, κάτι που απαίτησε αρκετό χρόνο.

ΕΔΕ κατά αστυνομικών!

Την ίδια στιγμή, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση διετάχθη προ ημερών ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών που τη 13η Μαρτίου συμμετείχαν σε μέτρα έξω από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Άρδευσης του Δήμου Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και συνεπλάκησαν με ομάδα περίπου 200 αντεξουσιαστών. Την ΕΔΕ ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο νέος επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Σοφιός και μάλιστα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ζητήθηκαν τα ονόματα των αστυνομικών που συγκροτούσαν τις διμοιρίες υποστήριξης.

Αστυνομικός που ήταν παρών στα γεγονότα περιγράφει στην «Κ» ότι «ενώ αρχικά στη διαμαρτυρία κατά του νέου κανονισμού ύδρευσης – άρδευσης συμμετείχαν 30 αγρότες, ενσωματώθηκαν σ' αυτούς 200 αναρχικοί από την κατάληψη "Ματσάγκου", που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα όπως "ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος μεγαλώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα άρπαξαν έναν αστυνομικό, τον οποίο χτυπούσαν με γροθιές, κλωτσιές και ξύλα. Έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση χημικών με τη λεγόμενη φυσούνα στα πόδια των κουκουλοφόρων για να απεγκλωβιστεί ο αστυνομικός».

Η ίδια πηγή ενημέρωσης προσέθεσε ότι, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών φοβήθηκε και έφυγε, στη συνέχεια ο συγκεκριμένος και τέσσερις ακόμα βουλευτές Μαγνησίας του κυβερνώντος κόμματος προχώρησαν σε γραπτή καταγγελία στον κ. Πανούση, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ! - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter