Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017
Write on Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Εντυπωσιακή, με ελληνικά μαχητικά F-16 να προκαλούν ρίγη συγκίνησης και με ...αποκαλύψεις νέων οπλικών συστημάτων, ήταν η παρέλαση στην Λευκωσία με αφορμή την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

10a jpg

Αναμφίβολα, το αντιαεροπορικό σύστημα BUK M1-2, το επτασφράγιστο μυστικό της Εθνικής Φρουράς για χρόνια, ήταν το σημείο αναφοράς της φετινής παρέλασης, καθώς ο Ελληνισμός αλλά και ο ... «γείτονας» τα είδαν για πρώτη φορά!

15 jpg 11

Επίσης, ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς, όπου πέρα από την άψογη εμφάνιση, οι καταδρομείς έφεραν τα νέα αποκτήματά τους στον τομέα του φορητού οπλισμού. Τυφέκια SCAR–L των 5,56 mm της βελγικής FN Herstal, το βομβιδοβόλο FN40GL των 40 mm της ίδιας εταιρείας, πολυβόλα Minimi Mk2 Para TR, τυφέκια Tavor της ισραηλινής Israel Weapons Industries, διόπτρες νυκτερινής οράσεως ARGUS και διόπτρες ARGUS PANOPTES της ελληνικής ΘΕΩΝ Αισθητήρες.

14 jpg 10

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στην άψογη εμφάνιση της ΕΛΔΥΚ! Οι άνδρες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, πιθανότατα της αρτιότερης και καλύτερα εκπαιδευμένης Μονάδας του Ελληνικού Πεζικού, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Με το τυφέκιο G3, το πολυβόλο Minimi και πρόσωπα αποφασισμένα, όπως αποτυπώνει η παρακάτω φωτογραφία:

16 jpg 5

Δείτε το βίντεο του Παναγιώτη Φωτόπουλου, με τα πεζοπόρα τμήματα από την σημερινή παρέλαση:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μηχανοκινήτων και πεζοπόρων τμημάτων εορτάστηκε και φέτος την 1η Οκτωβρίου η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση πραγματοποίθηκε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί επί της οδού Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ στο Στρόβολο.

Πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών και ακολούθησε η επίσημη έπαρση σημαίας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και μετά στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: http://cyprustimes.com

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ελληνικά μαχητικά έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Λευκωσίας για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Τα μαχητικά F16 βρέθηκαν στην Κύπρο για να κάνουν την εμφάνισή τους στη στρατιωτική παρέλαση για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου.

Ο ήχος και η θέα τους δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Πηγή: http://www.sigmalive.com

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter