Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Write on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλου, συγκροτήθηκε Τμήμα Εφέδρων από τους συλλόγους: ΣΕΕΔΑ, Π.Σ.Ε 35ΜΚ και ΤΕΝΕΦ, το οποίο έλαβε μέρος στην παρέλαση.

17577915 10210441508608243 1417334517 n

Οι Έλληνες έφεδροι απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούν να έχουν άριστα αποτελέσματα σε ότι τους ζητηθεί.

Δείτε το βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter

Write on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Make-A-Wish» επισκέφτηκε την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), η οποία εδρεύει στο Ναυτικό Οχυρό Σαραμαγκά, με σκοπό την υλοποίηση της ευχής ενός παιδιού να γίνει μέλος των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) του Πολεμικού Ναυτικού.

DSC 0062

DSC 0067 1

DSC 0083

Ο Διοικητής της Μονάδας, Πλοίαρχος Παναγιώτης Νικολαρέας ΠΝ υποδέχτηκε τον 13χρονο Γιώργο, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του, φίλους και εθελοντές του Οργανισμού.

DSC 0166

DSC 0349

DSC 050JPG 2

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην Διοίκηση, παρακολούθηση εκπαίδευσης στον στίβο μάχης, επιβίβαση σε όχημα και σκάφος ανορθοδόξου πολέμου, καθώς και παρουσίαση τακτικών μάχης και μεθόδων απόκρυψης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter

Write on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Στο πλαίσιο του καθορισμού από το ΥΠΕΘΑ του Έτους Εφέδρου και Εθνοφύλακα για το 2017, έχουν καθορισθεί δράσεις όπως:

-Οργάνωση, θεσμοθέτηση και λειτουργία Διεύθυνσης Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ, υπό τον Α΄ Κλάδο.
-Δημιουργία διαδικτυακού συνδέσμου Ενημέρωσης Περί Θεμάτων Εθνοφυλακής, υπό τη δικτυακή φιλοξενία (web hosting) της επίσημης τοποθεσίας (site) του ΓΕΣ (www.army.gr).
-Προβολή όλων των δραστηριοτήτων της Εθνοφυλακής, με ιδιαίτερες αναρτήσεις στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ.
-Εκδηλώσεις υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις ΕΔ και το Έθνος, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων και καινοτόμων ιδεών για την αναβάθμιση του ρόλου και της εκπαίδευσης της Εφεδρείας - Εθνοφυλακής.

ethnofylaki2

ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ
Το Έμβλημα της Εθνοφυλακής αποτελείται από ασπίδα (σε κόκκινο χρώμα), που απεικονίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας. και από στάχυ (σε κίτρινο χρώμα), το χαρακτηριστικό σύμβολο της υπαίθρου, τοποθετημένα πάνω στο Σύμβολο του Έθνους την Ελληνική Σημαία.
Ο συνδυασμός της ασπίδας με το στάχυ, συμβολίζει τη συμμετοχή της Εθνοφυλακής στην άμυνα της χώρας.
Αναγράφεται το Δελφικό παράγγελμα «Εχθρούς Αμύνου», το οποίο σημαίνει: «Να Αμύνεσαι έναντι παντός Εχθρού της Πατρίδος». Ανήκει στο Χίλων το Λακεδαιμόνιο, πολιτικό - νομοθέτη φιλόσοφο και ελεγειακό ποιητή που έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και αναφέρεται ως ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter