Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017
Write on Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων σε βασικές και σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες και υποδομές της χώρας στο χώρο της άμυνας, οι αξιωματικοί-σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της IDE (INTRACOM Defense Electronics), συνοδευόμενοι από επιτελείς της Σχολής.

Η ΣΔΙΕΠ/ΠΑ παρέχει γενική και ειδική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους αξιωματικούς-σπουδαστές με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας ώστε να καθίστανται ικανά στελέχη για την επίτευξη της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ανώτερα στελέχη της εταιρίας υποδέχτηκαν τους αξιωματικούς-σπουδαστές και τους ενημέρωσαν για τα προϊόντα,τις τρέχουσες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες διεθνείς βιομηχανίες του χώρου της άμυνας καθώς και τα πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής επικοινωνιακών και ηλεκτρονικών συστημάτων που συμμετέχει η εταιρία. Επίσης τους ενημέρωσαν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για συμμετοχή της IDEσε προγράμματα προμηθειών και εκσυγχρονισμού οπλικών συστημάτων της ΠΑ καθώς και για τις δυνατότητες συντήρησης και υποστήριξης των συστημάτων μέσω της βιομηχανικής συμμετοχής στα υπόψη προγράμματα.

1 ide logo

Σχετικά με την IDE
Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Γιώργος Λαμπράκης

Στη γειτονιά των Αγγέλων βρίσκεται πλέον ο 13χρονος Γιώργος, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν μέσα από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Make-A-Wish» επισκέφτηκε την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, υλοποίησε ένα του όνειρο: Να γίνει μέλος των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) του Πολεμικού Ναυτικού!

DSC 0062

DSC 0083

Ήταν 27 Μαρτίου 2017, όταν ο Διοικητής της Μονάδας, Πλοίαρχος Παναγιώτης Νικολαρέας ΠΝ και τα μέλη της επίλεκτης δύναμης του ΠΝ, είχαν υποδεχθεί τον 13χρονο Γιώργο, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του, φίλους και εθελοντές του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην Διοίκηση, παρακολούθηση εκπαίδευσης στον στίβο μάχης, επιβίβαση σε όχημα και σκάφος ανορθοδόξου πολέμου, καθώς και παρουσίαση τακτικών μάχης και μεθόδων απόκρυψης. Μια εμπειρία αξέχαστη, τόσο για τον Γιώργο, όσο και για τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι θρηνούν την απώλεια του μικρότερου μέλους τους...

Καλό ταξίδι στον μικρό Γιώργο, κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter