Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017
Write on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά χθεσινή αποκάλυψη του defenceline.gr με την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, που απαγορεύει στους Εθνοφύλακες να λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 ήρθε από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, με επικεφαλής τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. να μην επιτρέψει στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διατυπώνει μέσα από επιστολή του στον Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι με την 31849/21-9-2017 Απόφασή σας, απαγορεύεται στα Τάγματα Εθνοφυλακής να συμμετέχουν στις παρελάσεις για να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους και τη σκοπιμότητα αυτής της απαγόρευσης. Οι Εθνοφύλακες, σε όλη τη χώρα, και ειδικά στα ακριτικά νησιά μας αποτελούν αναπόσπαστο και ζωτικής σημασίας τμήμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Εκπαιδεύονται εντατικά, αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να διατηρήσουν το αξιόμαχο και συμβάλουν αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των ακριτικών μας νησιών.

Η συμμετοχή τους στις παρελάσεις των Εθνικών Επετείων έχει ως στόχο να τιμηθεί η προσφορά τους και να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας την ετοιμότητα τους για την προάσπιση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την Απόφασή σας και απαιτούμε την άμεση τροποποίησή της». Πηγή: Πολίτης Χίου

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την τρέχουσα εβδομάδα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς, Μονάδες και λοιπές Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Διευθύνσεις Όπλων του ΓΕΣ, καθώς και στις Σχολές Εφαρμογής αυτών, ως ακολούθως:

- Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στη Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι και στη Διεύθυνση Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο.

- Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι και στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων στον Ασπρόπυργο.

- Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στη Διεύθυνση Πεζικού στη Χαλκίδα.

Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις των Διευθύνσεων, καθώς για τις καινοτόμες ιδέες που καλλιεργούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης του επιπέδου του Όπλων του Στρατού Ξηράς σε όλους τους τομείς και δόθηκαν οδηγίες για την περαιτέρω επεξεργασία και τελική παρουσίασή τους.

Παράλληλα, απευθύνθηκε και ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στις σπουδές τους, στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς στις Σχολές Εφαρμογής των Όπλων.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού του συνόλου του προσωπικού των Διευθύνσεων των Όπλων του Στρατού Ξηράς, το υψηλό αίσθημα της ευθύνης που το διακατέχει, η αφοσίωση του στο καθήκον και στην αποστολή του, καθώς και το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχεται στις Σχολές Εφαρμογής των Όπλων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2017” η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

στ. Η εφαρμογή και ο έλεγχος διαδικασιών σχεδίων επιστράτευσης και επίταξης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η πρώτη αντίδραση πολιτικού φορέα για την χθεσινή αποκάλυψη του defenceline.gr με την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, που απαγορεύει στους Εθνοφύλακες να λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 ήρθε από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, με επικεφαλής τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Σε δήλωσή του ο Νικόλαος Δημητρόπουλος, Αναπληρωτής Γραμματέας Εθνικής Αμύνης, επισημαίνει τα εξής:

"Με πρόσφατο έγγραφο του προς τους Δήμους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης δίνει οδηγίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με τις οποίες απαγορεύει (!!!) στα Τάγματα Εθνοφυλακής να λάβουν μέρος στην παρέλαση.
Προκύπτουν κάποιες ερωτήσεις:
Πως θα εμπεδωθεί περαιτέρω το κλίμα ασφάλειας στις παραμεθόριους περιοχές, όπου και κυρίως βρίσκονται τα Τάγματα Εθνοφυλακής, όταν τους αφαιρείται η δυνατότητα μιας τέτοια συμμετοχής, όπου είναι και η μοναδική περίσταση δημόσιας εμφάνισης τους;
Πως δίνει εντολή ο κ.Σκουρλέτης ως Υπουργός Εσωτερικών για το ποια Στρατιωτικά Τμήματα θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου στην Επικράτεια;
Τι θέση έχει επί του θέματος ο συγκυβερνών Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, που έχει πομπωδέστατα κηρύξει το τρέχον έτος ως έτος Εφέδρων;
Με ποιό σκεπτικό αποκλείονται συγκεκριμένα τα Τμήματα Εθνοφυλακής από την Παρέλαση με τόσο διακριτό τρόπο, την ίδια στιγμή που δίνεται εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να δοθεί ιδιαίτερη λαμπρότητα στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου;
Μήπως μπέρδεψε ο κ. Σκουρλέτης τα Τάγματα Εθνοφυλακής με τα ΤΕΑ και τις ΜΑΥ, το 2017 με το 1947 και την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας με την κυβέρνηση του... βουνού;
Ο κ.Σκουρλέτης έμμεσα επιτρέπει σε αναρχικές και τρομοκρατικές ομάδες σαν τον Ρουβίκωνα να έχουν ελεύθερα δημόσιο βήμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αλλά θέτει σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία των Ταγμάτων Εθνοφυλακής".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλλος ένας βετεράνος έφυγε σήμερα για το μακρύ ταξίδι... Ο Καταδρομέας Γαλανάκης Κωνσταντίνος που έλαβε μέρος στην επιχείρηση ΝΙΚΗ Κύπρος 1974.

Άλλο ένα Κρητικόπουλο από τόν Αγιο Νικόλαο βασανισμένο, με πολλά προβλήματα υγείας ο οποίος όμως προτιμούσε την σιωπή, αφοσιωμένος στην οικογένειά του πάλευε μόνος του τα προβλήματα του χωρίς να λέει πολλά λόγια και ως συνήθως στην αφάνεια ξεχασμένος από το ανάλγητο κράτος.

22007334 1463801013707416 7320197513598470304 n

Η Κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει ΑΘΑΝΑΤΟΣ! - Πηγή: ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter