Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
Write on Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η THEON SENSORS, μέλος του ομίλου EFA GROUP και παγκόσμια ηγέτιδα στα συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, ανακοινώνει τη συνολική για το 2020 υπογραφή νέων συμβολαίων με παράδοση το 2020-2021, τα οποία υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ σε 18 χώρες, έως το τέλος του χρόνου.

Από την αρχή του έτους η THEON SENSORS κατάφερε να εισέλθει σε νέες αγορές με πλήρη γκάμα προϊόντων, με αποτέλεσμα σήμερα οι συνολικές της εξαγωγές να ανέρχονται σε 54 χώρες έναντι 45 που αριθμούσε το 2019. Για τη THEON SENSORS, η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και αυτό που συμβάλει ως συστατικό επιτυχίας της στη διεθνή αναγνώριση της είναι η ποικιλομορφία των χωρών με τις οποίες συνεργάζεται. Έχει καταφέρει να εισέλθει με μεγάλη επιτυχία σε αγορές πολλών διαφορετικών χωρών όπως της Σαουδικής Αραβίας, της Γερμανίας, της Λετονίας, της Αίγυπτου, του Καναδά, των ΗΑΕ, των ΗΠΑ καθώς και πολλών άλλων.

Χαρακτηριστική και η μεγάλη αύξηση πωλήσεων για το τρέχον έτος, όχι μόνο των προϊόντων της (όργανα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης), αλλά και των ανταλλακτικών της. Οι πωλήσεις αυτές δείχνουν ότι όλο και περισσότερα ανταλλακτικά παραγγέλλονται για την εξυπηρέτηση συστημάτων που παραδόθηκαν από τη TΗΕΟΝ SENSORS τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό απορρέει από την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει η εταιρία καθώς αρκετοί πελάτες επιλέγουν να παρατείνουν τη διάρκεια λειτουργίας των συστημάτων σε σχέση με τα αρχικά τους σχέδια.

Επιπλέον, παρατηρείται ότι οι πελάτες εξαντλούν και μάλιστα υπερβαίνουν τα δικαιώματα προαίρεσης των αρχικών Συμφωνιών-Πλαίσιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο Νατοϊκές Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες εξάντλησαν τη Συμφωνία-Πλαίσιο και διπλασίασαν τον προϋπολογισμό της παραγγελίας τους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η THEON SENSORS, σε επίπεδο παραγγελιών προβλέπεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία καθώς μέσα στο 2020 συμμετέχει ήδη σε έξι μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς οι οποίοι ευελπιστούμε να υπερβούν πολλαπλάσια το 2021 την αξία των τρεχουσών πωλήσεων του 2020», δήλωσε ο κ. Βασίλης Σαββαΐδης, Γενικός Διευθυντής, ΤΗΕΟΝ SENSORS.

«Η THEON SENSORS τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης και αυτό αποδεικνύει ότι οι Ελληνικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μπορούν να σταθούν επάξια και να ανταγωνιστούν παγκόσμιους κολοσσούς. Πάρα τις αντίξοες συνθήκες που συνέτρεχαν το 2020, με εξωστρέφεια, σκληρή δουλειά και συνέπεια στις παραδόσεις και την ποιότητα των προϊόντων μας αυξήσαμε τις παραγγελίες μας και εισήλθαμε σε νέες αγορές. Ταυτόχρονα αυξάνουμε δραστικά τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ προχωράμε σε διπλασιασμό του προϋπολογισμού μας σε έρευνα και ανάπτυξη. Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η είσοδός μας σε προϊόντα πολιτικού τομέα, σε ηλεκτροοπτικές εφαρμογές για μεγαλύτερες πλατφόρμες και βέβαια σε καινούρια έξυπνα προϊόντα μέσα στην υφιστάμενη μας γκάμα προϊόντων», ανέφερε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος, EFA GROUP και Διευθύνων Σύμβουλος,THEON SENSORS.

Η THEON SENSORS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σιγκαπούρη, τώρα και στη Σαουδική Αραβία, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και την Άπω Ανατολή. H THEON SENSORS είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. www.theon.com

Write on Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τον Ιούνιο του 2021 υπολογίζεται να έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι από τα 18 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R.

Συνολικά, η χώρα μας θα παραλάβει έξι καινούργια (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και δώδεκα μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια) από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τα απαραίτητα όπλα, εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά, αλλά και υπηρεσίες εν συνεχεία υποστήριξης.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα όπλα τους, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη (Mica, Scalp, Exocet).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Πενταγώνου, τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα 6 μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (περί τον Ιούνιο του 2021) με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν από τον εικοστό μήνα μετά την υπογραφή της Σύμβασης με ρυθμό ένα ανά μήνα, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν από τον 26ο μήνα μετά την υπογραφή της Σύμβασης.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το κλείσιμο της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2021. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F-16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος πενταετίας.

Ωστόσο, για να φτάσουμε στις ανακοινώσεις, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Παρισιού και διαρκείς επικοινωνίες μεταξύ των υπουργών Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Φλοράνς Παρλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας, το χρονικό των διαπραγματεύσεων και των διαδικασιών προσκτήσεως των νέων μαχητικών αεροσκαφών RAFALE, γαλλικής κατασκευής, έχει ως εξής:

Α. Τον Σεπτέμβριο, κατά την παρουσίαση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων από το Φόρουμ της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα άμεσης ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και επιχειρησιακά μέσω αγοράς και αναβάθμισης εξοπλιστικών συστημάτων, καθώς και του εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η Πολεμική Αεροπορία προχωρεί άμεσα στην απόκτηση μίας μοίρας 18 αεροσκαφών RAFALE αντικαθιστώντας τα παλαιά Mirage 2000 EGM/BGM γίνεται πράξη μόλις τρεις μήνες μετά, χρόνος-ρεκόρ ταχύτητας για την εκτέλεση ενός τόσο σύνθετου και μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος, εν όψει της συνεδριάσεως της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων που έχει προγραμματισθεί για αύριο στις 13:00’.

Β. Ύστερα από συντονισμένες και συνεχόμενες επικοινωνίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας κ. Φλωράνς Παρλύ, τα αρμόδια όργανα προχώρησαν στην έγκριση για την προμήθεια 18 αεροσκαφών RAFALE εκ των οποίων τα έξι (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) καινούργια και δώδεκα μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια) από την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τα απαραίτητα όπλα, εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά, αλλά και υπηρεσίες εν συνεχεία υποστήριξης.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις), για τα όπλα τους, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα METEOR, καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη (MICA, SCALP, EXOCET).

Γ. Οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή αυτή που περιλαμβάνει και μεταχειρισμένα αεροσκάφη, ήταν η δυνατότητα άμεσης παράδοσης αριθμού αυτών, προκειμένου να αυξηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα κατακόρυφα η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η συμπίεση του κόστους προκειμένου να διατεθούν πόροι και σε άλλα οπλικά συστήματα των τριών κλάδων που είναι αναγκαία.

Δ. Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος RAFALE είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Ε. Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα 6 μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (περί τον Ιούνιο του 2021) με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν από τον 20ό μήνα μετά την υπογραφή της Συμβάσεως με ρυθμό ένα ανά μήνα, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν από τον 26ο μήνα μετά την υπογραφή της Συμβάσεως.

Στ. Η γαλλική πλευρά ικανοποίησε τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως προς την κατάσταση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία «Dassault» παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας τους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter