Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:50

Σκάφος με 400 λαθρομετανάστες βορειοδυτικά της Κρήτης - Επιχείρηση από Λιμενικό και ΠΝ!

Ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης το οποίο υπολογίζεται να βρίσκεται στη περιοχή σε μισή ώρα ενώ μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού θα βρίσκεται νωρίς το μεσημέρι στο σημείο. Ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης το οποίο υπολογίζεται να βρίσκεται στη περιοχή σε μισή ώρα ενώ μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού θα βρίσκεται νωρίς το μεσημέρι στο σημείο.

Επιχείρηση διάσωσης 400 λαθρομεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, οπότε και «έπεσε» το σήμα κινδύνου στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Το σκάφος που μεταφέρει τους μετανάστες, αυτή την ώρα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, βορειοδυτικά της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, από το υπουργείο, έχει ήδη ξεκινήσει ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης το οποίο υπολογίζεται να βρίσκεται στη περιοχή σε μισή ώρα ενώ μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού θα βρίσκεται νωρίς το μεσημέρι στο σημείο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και, δύο φορτηγά πλοία καθώς και ένα αμερικανικό πολεμικό κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ekriti , παραπλέοντα σκάφη έχουν ήδη προσεγγίσει τους μετανάστες οι οποίοι ζήτησαν οι ίδιοι βοήθεια όταν ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε μεγάλη θαλασσοταραχή.

Τα 400 άτομα που επιβαίνουν στο σκάφος - ανάμεσά τους βρίσκονται 100 γυναικόπαιδα -  έχουν προορισμό πιθανότατα την Ιταλία, ενώ άγνωστες παραμένουν οι υπηκοότητές τους. Το σκάφος, αντιμετώπισε μεγάλο κίνδυνο, ωστόσο τώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει να καλυτερεύουν, με την επιχείρηση να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία. Όπως ενημερώθηκε το ekriti από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, το πλοίο δεν μπάζει νερά. Η επιχείρηση αν χρειαστεί θα συνεχιστεί και αργά το βράδυ, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 11:25