Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
Write on Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίστηκε ότι 1000 οπλίτες βραχείας περιόδου θα καταταχθούν το έτος 2017 με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια.

Η κατανομή των 1000 ΟΒΑ ανά κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως ακολούθως:

- 600 για το Στρατό Ξηράς.

- 200 για το Πολεμικό Ναυτικό.

- 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται στο ισχύον άρθρο 13 του ν. 1911/1990-Α' 166 και η ενεργοποίηση του θεσμού αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, με μέριμνα των αντίστοιχων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι σχετικές διαδικασίες και προϋποθέσεις, και οι οποίες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από τη Δευτέρα 06 έως την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Ανθυπολοχαγών του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, εκτελέσθηκαν Βολές Όλμων 81 χιλιοστών και 4,2 ιντσών.

4 27

6 15

Η ρεαλιστική εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή Πεζικού στους νέους Ανθυπολοχαγούς, έχει ως σκοπό να τους παρέξει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να αναλάβουν τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα στις Μονάδες που θα τοποθετηθούν.

3 21

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα, στις 10 Μαρτίου 1921, δύο αεροσκάφη Breguet 14 της Γ' Μοίρας (Στρατιωτική Αεροπορία) απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Προύσας και πραγματοποίησαν αναγνώριση του τομέα Γενή Σεχήρ - Κιοπρού Χισάρ - Γκεϊσέ - Σεϊγκούντ - Μποζ Εγιούκ - Αϊνεγκιόλ, σύνδεσμο μεταξύ Μεραρχιών και Ταξιαρχίας Ιππικού, καθώς και βομβαρδισμό και πολυβολισμό τουρκικών συγκεντρώσεων.
Στις αναφορές των παρατηρητών (Ανθυπολοχαγού Ξηρού και Λοχαγού Κολιαλέξη) δίδεται μια ζωντανή εικόνα του μετώπου, στην οποία διαφαίνεται η εσπευσμένη υποχώρηση του αντιπάλου και η νικηφόρα προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από την αναφορά του παρατηρητή του τρίτου αεροσκάφους που απογειώθηκε λίγο αργότερα (Υπολοχαγού Παπαναστασίου).

Το αεροσκάφος
Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκαν από τις Ελληνογαλλικές Μοίρες Αναγνώρισης – Βομβαρδισμού 532 και 533, ενώ στη συνέχεια αποτέλεσαν το βασικό αεροπλάνο της Στρατιωτικής Αεροπορίας για τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο. Χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα κατά τις επιχειρήσεις στη Μικρασιατική εκστρατεία. Από το 1922 πετούσαν στο αεροδρόμιο του Σέδες, στη Σχολή Οδηγών Αεροπορίας, όπου αργότερα χρησιμοποιήθηκαν και ως προχωρημένο εκπαιδευτικό από το 2ο Σμήνος Μετεκπαιδέυσεως για την εκπαίδευση παρατηρητών. Αποσύρθηκαν λίγο μετά τον Οκτώβριο του 1931.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter