Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017
Write on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τα κιβώτια με τα έγγραφα του «Φακέλου της Κύπρου».

Όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο στη Βουλή των Ελλήνων μεταφέρθηκε στη Κύπρο από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος, σε ειδική συνεδρία, θα προσφωνήσει αύριο την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής.

Το Αρχείο βρίσκεται σε έντεκα αριθμημένα κιβώτια, που περιέχουν 134 φακέλους - αντίγραφα τον οποίων βρίσκονται στην Βουλή των Ελλήνων. Περιέχουν τις καταθέσεις 88 μαρτύρων στην Ολομέλεια της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, όπως και τις καταθέσεις 45 μαρτύρων στην Υποεπιτροπή για τη δημιουργία του πορίσματος, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν από τους μάρτυρες.

Τα έγγραφα φυλάσσονται πλέον σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο μαζί με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα της Βουλής της Κύπρου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Εφεδρείας και Εθνοφυλακής», τo Σάββατο 01 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) Πυροβολικού της 1984/Γ΄ ΕΣΣΟ, στη Λάρισα.

Η συμμετοχή των Εφέδρων Αξιωματικών ήταν εντυπωσιακή, καθώς, 33 χρόνια μετά, προσήλθαν 37 Έφεδροι Αξιωματικοί από όλο τον ελλαδικό χώρο, καταδεικνύοντας έτσι τους άρρηκτους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των εν ενεργεία και των Εφέδρων Αξιωματικών.

Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, τους υποδέχθηκε στην Έδρα του Στρατηγείου και συνομίλησε μαζί τους.

Η συγκεκριμένη σειρά ΔΕΑ, αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά δραστήρια, καθώς είναι η 4η συγκέντρωση που πραγματοποιεί με εξαιρετική επιτυχία, με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου 2016 στη Σχολή Πυροβολικού.

5 27

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μια εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης περιείχαν: Επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης και φανατικούς ισλαμιστές να πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Στόχος της άσκησης, είναι η πρόληψη, η αντίδραση στην εξουδετέρωση των δραστών, η αξιολόγηση των ενεργειών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και η ανταπόκριση της κάθε ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας, ανάλογα με το αντικείμενό της, ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας και διάψευσης διαρροών και φημών.

Τα σενάρια της άσκησης κινήθηκαν στην αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτές που καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στον «Τυφώνα» συμμετείχαν δεκάδες αξιωματικοί από κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα κληθούν να χειριστούν τέτοιου είδους επιθέσεις αν ποτέ χρειαστεί.

Την άσκηση παρακολούθησαν, η πολιτική ηγεσία, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, στελέχη της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών, των εγκληματολογικών εργαστηρίων, της ΕΚΑΜ και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο χωριό Λαιμός του Νομού Φλώρινας, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου φυλακίου "ΕΦ ΛΑΙΜΟΥ", το οποίο αναβαθμίστηκε από φυλάκιο περιοδικής, σε μόνιμης επάνδρωσης.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Δημήτριος Μπίκος.

2 50

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, κλιμάκιο Στρατιωτικών Iατρών της 88 ΣΔΙ, επισκέφθηκε χωριά της Λήμνου σε όλη τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου και παρείχε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους.

5 26

4 39

2 49

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter