Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
Write on Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Παγώτσης υπήρξε από τους πρωτεργάτες της αμυντικής δημοσιογραφίας. Ίσως οι παλαιότεροι να τον θυμάστε από τις τεχνικές του αναλύσεις στο περιοδικό Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία που παλαιότερα είχε την ονομασία Ελληνική Άμυνα. Σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Παγώτσης, ο πρώην διευθυντής του περιοδικού Ελληνική Άμυνα και Διπλωματία πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Βαγγέλης παρέλαβε το περιοδικό Ελληνική Άμυνα όταν ο μακαρίτης Γιώργος Χριστογιαννάκης και ιδιοκτήτης των εκδόσεων ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΕ είχε πεθάνει από την επάρατη νόσο, στις 5 Νοεμβρίου 2009. Ο Βαγγέλης ήταν μεγάλος λάτρης του Ναυτικού και της τεχνολογίας. Συνέγραψε εκατοντάδες άρθρα πάντα με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο έχοντας ως επίκεντρο τις μακροσκελείς αναλύσεις. Αποτέλεσε την υγιή μερίδα της ενημέρωσης πάνω σε θέματα άμυνας και τεχνολογίας. Τα κείμενα του αποτέλεσαν και αποτελούν για όλους εμάς τους νεότερους σημείο αναφοράς.

Είχε συγγράψει πολλές μονογραφίες και ιστορικά βιβλία. Ένα πραγματικά εξαιρετικό πόνημα ήταν η μονογραφία ΑΟΖ & Υφαλοκρηπίδα από τις εκδόσεις Δυρός. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του χώρου της αμυντικής δημοσιογραφίας και του ειδικού τύπου.

Ο γράφων είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον Βαγγέλη ως εκδότη – διευθυντή του περιοδικού Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία ως εξωτερικός συνεργάτης. Τολμώ να πω πως ο Βαγγέλης ήταν από δασκάλους τους χώρου! Τον χαρακτήριζε η λεπτομέρεια στην έρευνα, η αναλυτικότητα των πληροφοριών, η τεκμηρίωση στον γραπτό του λόγο και η αυστηρή παράθεση πληθώρας τεχνικών πληροφοριών. Ο λόγος του υπήρξε πάντοτε μετρημένος.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο στις 15.30 στον Άγιο Φανούριο Δραπετσώνας. Καλό ταξίδι φίλε Βαγγέλη! Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του defenceline.gr ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

DSC06249