Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
Write on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, από το YPG, δείχνει το τουρκικό MRAP που περιήλθε στα χέρια των Κούρδων Μαχητών κατά την διάρκεια των μαχών στη Συρία.

Τα σενάρια είναι δύο: Το ένα (η εκδοχή των Κούρδων) θέλει τους Τούρκους στρατιώτες να το εγκατέλειψαν κατά την διάρκεια της μάχης και να τράπηκαν σε φυγή, ενώ το άλλο (η εκδοχή των Τούρκων) μιλά για μηχανική βλάβη του οχήματος, άρα αναγκαστική εγκατάλειψη...

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το εσωτερικό του οχήματος, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, με τα συστήματα που διαθέτει και τον εξοπλισμό του, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το MRAP έχει ακόμα τα νάιλον στα καθίσματά του!

Δείτε το βίντεο, όπου στο τέλος παρουσιάζονται και υλικά των Τούρκων στρατιωτών που μαζεύτηκαν από το πεδίο της μάχης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Ελληνικού περιπτέρου στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας AUSA2019 που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Walter Washington Convention Center στην Ουάσιγκτον ΗΠΑ. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την ηγεσία της AUSA, μέλη ξένων αποστολών, εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς και μέλη της ελληνικής ομογένειας στην Ουάσιγκτον.

Το ελληνικό εθνικό περίπτερο οργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με το Enterprise Greece.

Στο φετινό ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν 11 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Hellenic Defence Systems (HDS), Hellenic Aerospace Industry (HAI), Intracom Defense – IDE, Theon Sensors, Systems Sunlight, Alpha Systems, Common Booth for SEKPY and HASDIG Member Companies: AEL JV, Aeroservices, Altus LSA, Aeroservices, Miltech. and DEFEA Exhibitions Athens.

6a226bcf 1790 443b 8a80 09622e992512

Η οργάνωση αυτή αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις που πραγματοποιεί το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τη ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και την αποτελεσματικότερη δικτύωση τους με αμερικανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ειδικά στον τομέα της άμυνας, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία σε πολλούς τομείς, έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες ανάδειξης της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που αυτή έχει και στην υγιή ανάπτυξη της μέσα από βιώσιμες και διαφανείς συνεργασίες.

f84952ef b377 4002 9c00 a4fc1faa83d4

Το φετινό πρόγραμμα συμμετοχής πέρα από την εκθεσιακή παρουσία και την προγραμματισμένη επίσκεψη μεγάλου αριθμού ξένων αποστολών στο περίπτερο, περιλαμβάνει συμμετοχές σε διάφορες παράλληλες δράσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης και οι οποίες προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα στην διάρκεια παραμονής του στην Ουάσιγκτον το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα έχει σημαντικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ, με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους διαφόρων think tank οργανισμών και φυσικά με το US Chamber of Commerce.

b89b17a5 ee08 4528 8bad eced1a1ee703

Από αριστερά: LTG Patricia McQuistion, AUSA Vice President, Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation, Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Θεοχάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον και Κυριάκος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων & Εξοπλισμού, Αντιναύαρχος (εα).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά το χθεσινό επεισοδιακό παιχνίδι της Βραζιλίας με την Τουρκία για το Socca World Cup που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, όπου Έλληνες φίλαθλοι σήκωσαν πανό κατά της Τουρκίας και φώναξαν συνθήματα κατά της χώρας και του Ερντογάν, Τούρκος αθλητής προκαλεί σε αναρτήσεις που έκανε στο instagram.

Ο Τούρκος αθλητής, στην αρχή περιγράφοντας το περιστατικό σχολιάζει στη γλώσσα του «Ως γιοι ενός έθνους που είναι γεμάτο επιτυχία και πάντα κυβέρνησε τον κόσμο, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κατεβάσει τη σημαία μας. Το τέλος αυτών και των όμοιων κωφών ήταν πάντα ο θάνατος και θα υπάρξει και πάλι θάνατος.»

Στη συνέχεια απαντώντας σε άλλα ποστ γράφει στα ελληνικά – όπως φαίνεται και στη φωτογραφία: «Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά αν χρειαστεί γινόμαστε στρατιώτες και είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για την πατρίδα μας.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dunya Hali Saha Futbol Sampiyonasinda bugun Brezilya ile oynadigimiz mac esnasinda takim fotografi ile baslayan olaylar daha sonra teror orgutu Ypg ve Pkk bayraklariyla Turkiye’ye karsi yapilan protestolar sonrasi mac yaklasik 6 dk boyunca durdu. Goruntulerde gorulecegi uzere Turk bayraginin onune Ypg bayragi acmaya calisip Turk bayragini da indirmeye calistilar. Turk bayragini indirtmeyen ve kenarda buyuk mucadele veren Dilaver Akaslan’a tesekkur ediyoruz. Tarihi basarilarla dolu ve dunyaya her zaman hukmetmis bir milletin evlatlari olarak bayragimizi hic kimsenin indirmesine musade etmedik ettirtmeyiz. Bu ve benzeri serefsizlerin sonu her zaman ölüm olmustur ve yine ölüm olacaktir. Turkiye sampiyonu olarak bu kupaya katilma hakki kazanan Akademik Futbol ailesi olarak sinirlerin gerildigi bu macta Brezilya’ya 1-0 maglup olup mehmetcigimize galibiyet hediye edemedigimiz icin uzgun oldugumuzu belirtmek isterim. Ne Mutlu TÜRKÜM diyene!! ???????? @internationalsoccafed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hakkı Taşkent (@hakkitaskent) στις

Πηγή: rethemnosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τούρκος κομάντο: Κόβαμε αυτιά και μύτες από τους νεκρούς μαχητές, θέλαμε να εξοντώσουμε τον κουρδικό λαό