Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
Write on Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Ένας εξαίρετος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσεις, άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό του και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αυτός ήταν ο διοικητής της 114 ΠΜ. Παραιτήθηκε χθες.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencereview.gr, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Έφτασε στο αμήν. Τον διοικητή της 114 ΠΜ τον είχαμε γνωρίσει και πρόκειται για πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο Ιπτάμενο και Αξιωματικό της ΠΑ που αποφάσισε να φύγει όχι για μια καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αλλά επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Μπράβο του και ας μην τελείωσε τη καριέρα του όπως θα έπρεπε. Ας παραδειγματιστούν άλλοι ανώτατοι των τριών κλάδων που έχουν δεχθεί εγκληματικές μειώσεις θητείας και απανωτές μειώσεις προϋπολογισμών.

Write on Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ένας πολίτης που επισκέφθηκε το νεκροταφείο της Κλεισσούς σήμανε συναγερμό στο τοπικό τμήμα Ασφαλείας όταν βρήκε πεταμένο το όπλο τύπου G3 που είχε κλαπεί από το σπίτι ενός εθνοφύλακα στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Όλα δείχνουν ότι δράστης της κλοπής φοβήθηκε από την έκταση που πήρε η υπόθεση και «ξεφορτώθηκε» το όπλο σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του νόμιμου κατόχου του, ο οποίος βρίσκεται στα κρατητήρια και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης οπλισμού.

Ο εθνοφύλακας του ΤΕΘ Ορεστιάδας, που είναι αγρότης, είχε καταγγείλει χθες ότι, όταν επέστρεψε από το χωράφι του, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βρήκε το σπίτι του παραβιασμένο και το όπλο να λείπει. Η απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού είχε κινητοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, βρέθηκε στην περιοχή της Ορεστιάδας ο οπλισμός η απώλεια του οποίου είχε αναφερθεί τις πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Εισαγγελίας, της Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας της περιοχής.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Write on Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συνολικά τέσσερα τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα στις 10:34 δύο τουρκικά F-4 πραγματοποίησαν υπερπτήση σε ύψος 10.000 πόδων πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά.

Την ίδια ώρα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τα δύο νησιά σε ύψος 16.000 ποδών.