Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 14:39

Η ελληνική ΑΟΖ ως εργαλείο προώθησης

Η ελληνική ΑΟΖ είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα για τον Ελληνισμό απλώς πρέπει να ενεργοποιηθεί επί του πρακτέου για να αρχίσει το μέλλον της Ελλάδας. Η ελληνική ΑΟΖ είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα για τον Ελληνισμό απλώς πρέπει να ενεργοποιηθεί επί του πρακτέου για να αρχίσει το μέλλον της Ελλάδας.
Γράφει ο Νίκος Λυγερός*

Αν κάποιοι θεωρούν ακόμα την ελληνική ΑΟΖ, αποκλειστικά οικονομικά είναι απλώς επειδή δεν κατέχουν το αντικείμενο και δεν είναι ικανοί να σκεφτούν τις στρατηγικές προοπτικές που δημιουργεί λόγω της ενέργειας. Επίσης δεν αναγνωρίζουν το πλαίσιο απεξάρτησης από διεθνείς παράγοντες που λειτουργούν πάντα ανασταλτικά για την εξέλιξη της αυτονομίας μας σε ενεργειακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τώρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και επεξηγήσεις σε πολιτικούς αρχηγούς που παραμένουν δογματικοί λόγω άγνοιας.

Έτσι όλα τα δεδομένα που έχουν αλλάξει τώρα αποδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ελληνική καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στους πολιτικούς και σε κανένα άλλο λόγο. Προηγουμένως πολλοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι ξένοι παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση και τώρα βλέπουμε ειδικά με την ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ ότι όλοι οι ξένοι ενδιαφέρονται για να κάνουν πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα και στο επίπεδο της τριμερούς βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι πιο αργή από την Κύπρο και την Αίγυπτο για το θέμα της ενεργειακής της ανάπτυξης.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες και ας προχωρήσουμε δυναμικά ξεπερνώντας τα δογματικά κολλήματα των κομματόσκυλων γιατί αυτά δεν έχουν καμία ελπίδα εξέλιξης ειδικά σε αυτόν τον τομέα. Η ελληνική ΑΟΖ είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα για τον Ελληνισμό απλώς πρέπει να ενεργοποιηθεί επί του πρακτέου για να αρχίσει το μέλλον της Ελλάδας.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 14:41