Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 09:42

Ο Ελληνισμός του Πόντου

Ο Πόντος δεν είναι μια κομματική προσέγγιση με ειδικά συμφέροντα, είναι ο ίδιος ο Ελληνισμός. Ο Πόντος δεν είναι μια κομματική προσέγγιση με ειδικά συμφέροντα, είναι ο ίδιος ο Ελληνισμός.
Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ο Ελληνισμός του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και δεν μπορεί κανείς να το υποβαθμίσει μέσω της αμφισβήτησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο Πόντος δεν είναι μια κομματική προσέγγιση με ειδικά συμφέροντα, είναι ο ίδιος ο Ελληνισμός.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη το κομματικό πλαίσιο για το οποίο αδιαφορούμε όταν ασχολούμαστε με ανθρώπινα δικαιώματα και ακόμα περισσότερο με τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας, γιατί για κάθε άτομο η καταπολέμηση της αμφισβήτησης είναι και πρέπει να είναι η ίδια όχι μόνο λόγω νομοθεσίας αλλά και ηθικής.

Στην Ελλάδα δεν είμαστε του ναζισμού, φασισμού, κομμουνισμού, κεμαλισμού και δεν έχουμε διαπράξει γενοκτονία. Απλώς αντιστεκόμαστε στο πλαίσιο της προπαγάνδας της βαρβαρότητας που προσπαθεί να σβήσει με κάθε τρόπο, κάθε ίχνος ύπαρξης της γενοκτονίας. Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κομματικά με τις δηλώσεις τους την ιστορία του Πόντου, σημαίνει ότι δεν έχουν καν το επίπεδο λόγω έλλειψης πανεπιστημιακών γνώσεων ότι γίνονται συνεργοί των βαρβάρων.

Για τους άλλους που το κάνουν συνειδητά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι μόνο εχθροί των Ποντίων και του Ελληνισμού αλλά όλης της Ανθρωπότητας. Και γι' αυτόν το λόγον δεν πρόκειται να προσπεράσουμε το όλο θέμα απλώς λέγοντας ότι πρόκειται για ένα τοπικό λάθος δίχως επιπτώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την απουσία του κεφαλαίου που αφορά τη γενοκτονία των Ποντίων.

Και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούν όχι μόνο οι καθηγητές που έχουν ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και οι ίδιοι οι σύλλογοι που μαθαίνουν στους μικρότερους τη γενοκτονία, γιατί έτσι γίνονται υπέρμαχοι της ιστορίας ενάντια στη βαρβαρότητα.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 23:47