Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 00:13

Είσαι Έφεδρος Αξιωματικός; Πρέπει να το διαβάσεις!

"Είσαι ηγήτορας, μην μένεις απαθής και αδιάφορος, μπες στην διαδικασία, μην περιμένεις να κάνει κάποιος άλλος την αρχή γίνε εσύ η αρχή". "Είσαι ηγήτορας, μην μένεις απαθής και αδιάφορος, μπες στην διαδικασία, μην περιμένεις να κάνει κάποιος άλλος την αρχή γίνε εσύ η αρχή".

Γράφει ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος Εφ Τχης ΠΖ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΦΕΔΡΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΕ
Που κατοικείς στον Νομό Θεσσαλονίκης.
Παρακάτω παραθέτω τους σκοπούς των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, τους λόγους δηλαδή για τους οποίους ιδρύθηκαν.
Κρίνε μόνος σου σε ποιό από αυτά που αναφέρονται έχει γίνει το παραμικρό έργο:

ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Άρθρο 19 - Σκοποί των Ενώσεων:
"α. Η ενημέρωση των Εφέδρων σε Εφεδρεία Αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας.
β. Η βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης.
γ. Η ανάπτυξη δραστηριότητας για την προώθηση του εθελοντισμού.
δ. Η ανάπτυξη ευρείας πολιτιστικής δραστηριότητας για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος.
ε. Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων Εφέδρων Αξιωματικών και η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής εξύψωσής τους.
στ. Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις".

Αναρωτήσου ακόμη. Πότε έγινε οποιαδήποτε συγκέντρωση για να συζητηθούν ζητήματα του συνδέσμου και της Εφεδρείας εν γένει;
Πότε ζητήθηκε η άποψη σου;
Είχες ποτέ ευκαιρία να την εκφράσεις;
Είχες ποτέ σου ενημέρωση για τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών;
Σε πόσες ''δράσεις'' πήρες μέρος;
Υπάρχει κάποιος από τα τελευταία ΔΣ που να είναι ακόμη ''εν ενεργεία'' Έφεδρος Αξιωματικός;

Για την κατάντια αυτή βέβαια ευθυνόμαστε όλοι μας λίγο ή πολύ, αν θέλεις να αλλάξουν όλα άμεσα, για έναν σύνδεσμο που θα έχουν όλοι το δικαίωμα, τον χώρο και τον χρόνο να εκφράζουν τις απόψεις τους, που όλα τα μέλη και όχι μόνο το ΔΣ θα εργαστούν για την αναβάθμιση του θεσμού και του ρόλου των ΕΦ Αξιωματικών εντός και εκτός στρατεύματος, που δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση πρόσωπα και πελατειακές σχέσεις, που δεν θα είναι το μαγαζάκι κανενός και θα οδηγήσει σε αλλαγή της νοοτροπίας όλους τους Σ.Ε.Α.Ν. ανά την επικράτεια, δίπλα στον Ελληνικό Στρατό του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι, δίπλα στην πολιτεία και τον Ελληνικό Λαό από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες του Κράτους, έλα να το κάνουμε μαζί.

Είσαι ηγήτορας, μην μένεις απαθής και αδιάφορος, μπες στην διαδικασία, μην περιμένεις να κάνει κάποιος άλλος την αρχή γίνε εσύ η αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Η ηχηρή παρέμβαση Σιδηρόπουλου στην εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών (ΒΙΝΤΕΟ) 

- ΛΕΦΕΔ: Η Ομάδα Αναγνωρίσεως στην Άσκηση Cambrian Patrol

- Αεροπορία Στρατού: Μόνιμη παρουσία στην Κρήτη - Αυξάνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες