Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
Write on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος Εδάφους (ΜΕΑΕ) στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης.

tn IMG 7178 1 536x357

tn IMG 7219 1 536x357

Ο Αρχηγός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νεοτοποθετημένων Ιπταμένων σε αεροσκάφη F-16 Block 52+, συνομίλησε μαζί τους δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες που άπτονται της εκπαίδευσής τους αλλά και της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετείχε, με εκπαιδευόμενους της Μοίρας, σε πτήση ζεύγους αεροσκαφών F-16 Block 52+.

tn IMG 7282 1 536x357

tn IMG 7433 1

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ρυθμούς ... Black Friday κινείται η ελληνική εταιρεία ELMON Defence Systems προσφέροντας μοναδικές προσφορές στους πελάτες της.

Με ειδικές προσφορές στις ομαδικές παραγγελίες αλεξίσφαιρων γιλέκων και εκπτώσεις σε όλα τα είδη, η ΕLMON Defence Systems σας καλεί στο νέο εκθεσιακό χώρο των εγκαταστάσεών της από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017!

image001

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, αφίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά), 3 ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και 2 εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής LOA.

Tα ελικόπτερα μετά την συναρμολόγησή τους στο λιμάνι, πέταξαν για τη βάση τους, στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

21 1

Με τα παραπάνω ελικόπτερα, ανέρχεται σε 9 ο αριθμός των CH-47D Chinook που έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό Ξηράς, τον τελευταίο χρόνο, από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

1 31

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, της Αεροπορίας Στρατού και της Διεύθυνσης Τεχνικού, εγγυώνται την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω ελικοπτέρων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ».

Επισκέφθηκε το Στρατηγείο και Μονάδες του Σχηματισμού, καθώς και τα ΕΦ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ και ΦΟΥΡΝΩΝ, όπου επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

16 4

11 8

Διαπιστώθηκε η άριστη εκπαίδευση, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία του προσωπικού, καθώς και η λειτουργικότητα των μέσων.

12 8

Οι Φρουροί του Αιγαίου άρτια εκπαιδευμένοι διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητά μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα "Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ" βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης έλαβαν την προκήρυξη.

Οι μαθητές θα διαγωνισθούν σε 7 κατηγορίες (ποίημα, διήγημα, ζωγραφική, τρισδιάστατη κατασκευή, ταινία μικρού μήκους, φωτογραφία, θεατρικό κείμενο). Η επέκταση του διαγωνισμού στον Νομό Θεσσαλονίκης αυξάνει τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις εκ μέρους του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

Το μεγάλο έπαθλο θα είναι ένα τετραήμερο ταξίδι στη Γαλλία (απόβαση της Νορμανδίας) ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης και 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που θα ενισχύσουν τα εργαστήρια Πληροφορικής των Σχολείων, των οποίων οι μαθητές θα πρωτεύσουν στις 7 κατηγορίες του διαγωνισμού. Υποβάλλονται αιτήματα για υποστήριξη και ενίσχυση της πρωτοποριακής αυτής ενέργειας που θα προσελκύσει πολλές σχολικές εκδρομές στο Οχυρό Ρούπελ με σκοπό την έμπνευση των μαθητών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Έτσι τα παιδιά θα γνωρίσουν την ένδοξη Ιστορία των Οχυρών από κοντά και από την διενέργεια οργανωμένων σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών θα ενισχυθεί και η τοπική οικονομία.
Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού, που είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. Στόχος είναι να ανδρωθούν γενιές που θα γνωρίζουν και θα σέβονται την Ιστορία!

1 afisaist

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter