Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017
Write on Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου Κύπριοι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν εξήντα Κύπριοι φοιτητές, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και Έλληνες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, επρόκειτο για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όμως η αστυνομία προέβη σε αναίτιες συλλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου. Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές. Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό».

Δήλωση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Φαήλου Κρανιδιώτη:

«Πληροφορήθηκα κατά την περιοδεία μου στην Δράμα την ιταμή πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να δώσουν εντολή στην Αστυνομία να επιτεθεί σε ειρηνική συγκέντρωση των συναγωνιστών Κυπρίων φοιτητών του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ έξω από την πρεσβεία του κράτους – συμμορία και να προσαγάγουν στην ΓΑΔΑ 57 από αυτούς. Είναι άλλη μία ντροπή, που προστίθεται στην ντροπή της επίσκεψης του μεγαλύτερου δουλεμπόρους στον κόσμο, ενός εχθρού του Ελληνισμού και όλης της ανθρωπότητας, που έρχεται για να σπείρει μίσος για τους Έλληνες μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Ή κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως υποτελής Ηγεμονία της Βλαχίας. Δειλοί και βλαπτικοι για το Έθνος».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τριήμερο 1-3/12/2017 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου ο Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας-άσκηση ATHENS PATROL 2017 που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο ΣΣΑΕ (Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων) υπό την αιγίδα της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΕΕΦΕΔ).

ssae12

Η μικτή ομάδα που περιλαμβάνει μέλη του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ και Ανεξάρτητους, η θρυλική πλέον Ιερά Θεωρία, συνέχισε την παράδοση των προηγούμενων ετών, κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία, και το Αργυρό Μετάλλιο του αγώνα. Χρυσό Μετάλλιο δεν αποδόθηκε σε καμία ομάδα, καθώς καμία δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία. Το σύστημα βαθμολόγησης του αγώνα είναι σε σχέση με την ιδανική, άριστη βαθμολογία, και όχι συγκριτικό μεταξύ των συναγωνιζόμενων ομάδων. Πέραν του Αργυρού Μεταλλίου της Ιεράς Θεωρίας, κατακτήθηκαν και δύο Χάλκινα Μετάλλια από άλλες ομάδες.

DSC 2414

Η Ιερά Θεωρία έχοντας επιλέξει τον 24ωρο στίβο, ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλα τα αντικείμενα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα ενήργησε και επιχείρησε σε αναγνώριση και οργάνωση δρομολογίου μέρα και νύχτα, εντοπισμό παγιδεύσεων, CQB, οργάνωση Check Point, πρώτες βοήθειες μάχης, Γνώσεις διαβιβάσεων, εκκαθάριση κτιρίου, χειρισμό ελαστικής λέμβου, προσέγγιση & εκκαθάριση ακτής, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, ιστορικές γνώσεις, λύση – αρμολόγηση οπλισμού, αντιμετώπιση ενεδρών, αιχμαλωσία-ανάκριση-διαφυγή-αναδιοργάνωση περιπόλου, έρευνα και διάσωση σε ορεινό περιβάλλον.

DSC 2446

Η βασική και πολύ επιτυχημένη σύνθεση της ομάδας Ιερά Θεωρία παραμένει διαχρονικά σταθερή με τους εφέδρους πολίτες-οπλίτες:
· Εφ. Υπλγο ΚΔ Τόκα Βασίλη (περιπολάρχης) - ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ
· Εφ. Ανθλγο Φ(ΚΔ)Τριανταφυλλίδη Ανδρέα (βοηθός περιπολάρχη) - ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ
· Εφ. Σημρο ΠΝ(Ι) Πατσουράκο Νικόλαο (ιατρός περιπόλου) - ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ
· Εφ. Επχια ΚΔ Λεύκοβιτς Κωνσταντίνο (ανιχνευτής) - ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ
· Εφ. Καταδρομέα Πουρλιάκα Πέτρο (διαβιβαστής) - Ανεξάρτητος
· Εφ. Πεζοναύτη Πλεξίδα Ευάγγελο (πολυβολητής – δόκιμο μέλος) - ΛΕΚ

rapel 2

Η μαχητική ικανότητα της Ομάδας Ιερά Θεωρία βελτιώνεται διαρκώς, οι γνώσεις εμπλουτίζονται και η εμπειρία συσσωρεύεται με την πάροδο των ετών και την αδιάλειπτη συμμετοχή σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες που διοργανώνονται στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και σε επιστρατευτικές ασκήσεις μεμονωμένων μελών της. 

image 0 02 04 ea73165387591c89a23b6044eb3d29d7d86a733ca9781ec821

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ένα εκ των μελών της ομάδας, προσήλθε στον αγώνα κατευθείαν από συμμετοχή το προηγούμενο βράδυ στην εξαμηνιαία πορεία βολή της Μοίρας στην οποία επιστρατεύεται, αψηφόντας τη σωματική κόπωση και την συχεχόμενη αυπνία 3 ημερών.

DSC 2553

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επισκέψεις στην Περιοχή Ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού, ως ακολούθως:

- Στο ΕΦ ΤΡΙΛΟΦΟΥ της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο νομό Καστοριάς, όπου παρέστη στον αγιασμό των ανακαινισμένων εγκαταστάσεών του. Διαπιστώθηκε ότι οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΕΦ ΤΡΙΛΟΦΟΥ, έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης των Φρουρών των Βορείων Συνόρων μας.

1 33

- Στην Κινητή Υγειονομική Μονάδα Ειδικών Αποστολών (300 ΚΥΜΕΑ), η οποία ενεργοποιήθηκε και αναπτύχθηκε στην Άσσηρο, στο πλαίσιο ελέγχου και αξιολόγησης της λειτουργικότητά της. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της 300 ΚΥΜΕΑ, άριστα εκπαιδευμένο, εγγυάται την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής της, ενώ το υλικό ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις.

9 15

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε από την 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ), ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Παιδιά. Κίνδυνοι, Προκλήσεις και Προοπτικές στις Σύγχρονες Ψηφιακές Παιδικές Χαρές», για τους μαθητές του Γυμνασίου Γουβών, του Μουσικού Γυμνασίου, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και του Λυκείου Γουβών, με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

tn A DSC 1989.NEF 1

tn A DSC 2080.NEF 1

Ομιλητής ήταν ο πρώην Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος (ε.α.) Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Τα παιδιά στο τέλος της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου πάνω από δύο ώρες θεωρείται εθισμός.

tn A DSC 2103.NEF 1

tn A DSC 2125.NEF 1

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων και ενημέρωσης του κοινού σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, σε συνεργασία της 133 ΣΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου.

tn A DSC 2218.NEF 1

tn A DSC 2224.NEF 1

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter