Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Write on Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Γράφει ο Γιώργος Παπαδάκης - Δημοσιογράφος

Μέγας Κρης ιστορικός -κοτζαμάν καθηγητής Πανεπιστημίου (τίνος;) που χρόνια τώρα πλαστογραφεί την ιστορία της Κρήτης κατά πως τον βολεύει και αφήνει αποχαυνωμένη την τοπική κοινωνία με τις φοβερές αποκαλύψεις του , "χτύπησε" ξανά... Προσκεκλημένος -ένεκα της επετείου- σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει,ασφαλώς, για τη Μάχη της Κρήτης αποκάλυψε τούτο το νέο το φοβερό...

"Ο Φράιμπεργκ (σ.σ. ο Νεοζηλανδός Στρατηγός υπεύθυνος για την άμυνα της Κρήτης) είχε -λέει- εκ των προτέρων συνεννοηθεί με τους Γερμανούς να υποχωρήσουν οι Βρετανοί ανενόχλητοι" γεγονός που άφησε "τον ντόπιο πληθυσμό απροστάτευτο στην εφαρμογή αντιποίνων". Τι φοβερή ατάκα. Τι συγκλονιστική αποκάλυψη -και πάλι- κατόπιν... βαθιάς έρευνας βεβαίως! Μα πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια; Φυσικά αυτός ο "αποικιοκράτης" δεν θα δεινε δεκάρα τσακιστή για τους "ιθαγενείς"!

18740066 1892586884314829 7661103759218715234 n

Φυσικά και φταίει ο Φράιμπεργκ για τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων μετά τη μάχη και όχι οι Γερμανοί!
Φυσικά και φταίνε και ο Πάτρικ Λη Φέρμορ και ο Στάνλεϊ Μος και ο Πατεράκης και ο Τυράκης και ο Σαβιολής και όλοι οι άλλοι της ομάδας για τα φοβερά αντίποινα που ακολούθησαν τηναπαγωγή του Κράιπε και οχι οι Γερμανοί!
Φυσικά και φταίνε οι ίδιοι -μαζί και οι Ανωγειανοί που συνέδραμαν στην ενέδρα της Δαμάστας ,για την εκδικητική εξόντωση των κατοίκων του χωριού από τους Γερμανούς -και όχι ,ασφαλώς, οι ίδιοι οι Γερμανοί!

Φυσικά και η εκτέλεση των Γερμανών του Φυλακίου της Κάτω Σύμης από τους αντάρτες του Μπαντουβά ήταν προβοκάτσια των Αγγλων ώστε να προκληθούν τα αντίποινα και η εξόντωση από τους Γερμανούς του συνόλου σχεδόν του ανδρικού πληθυσμού της επαρχίας Βιάννου,καθώς όλοι ήταν ΕΑΜικοί (!) και κατά συνέπεια ...αντιαποικιοκράτες- και όχι οι Γερμανοί!

- Ναι ο "καθηγητής" μας τα χει πει όλα αυτά και ουδείς από όσους τον ακούν ,αποσβολωμένοι ,δεκαετίες τώρα βρέθηκε να του απαντήσει.Ουδείς ,ούτε "απλός πολίτης" ούτε "επίσημος"(κι ας έχουν ειδικά οι δεύτεροι τη σαφή υποχρέωση). Γιατί; Γιατί κανείς δεν μελετά την ιστορία για να μπορεί να την ερμηνεύσει.(Εξάλλου η Ιστορία κατά τεκμήριο αφορά...τσ αποθαμένους)...

Ούτε η καλή συνάδελφος μπόρεσε να του απαντήσει και τον άφησε να λέει ανενόχλητος τα "καινούρια" του για τον Φράιμπεργκ.

Για να βγάλουν -ξανά- οι Κρητικοί το συμπέρασμα πως τους αγαθούς Γερμανούς που έκαιγαν, ξεθεμελίωναν, σκότωναν, τους "παγίδευαν" διαρκώς αυτοί οι πονηροί "αποικιοκράτες" οι Άγγλοι. Αυτοί και οι ...αγγλοκίνητοι αντάρτες. Αυτοί φταίνε για όλα ,όχι οι Γερμανοί!!! Ακριβώς ότι λέει κι ο πολύς Χάιντζ Ρίχτερ δηλαδή. Ακριβώς το ίδιο.
Και μεις τα βάζουμε με τον Γερμανό "αναθεωρητή", ενώ ο "δικός" μας "Ρίχτερ", δεκαετίες τώρα "αναθεωρεί" και βρίζει και προσβάλει ευσχήμως αλλά σκαιότατα τους παππούδες και τους πατεράδες μας και τις γιαγιάδες και τις μάνες μας...

18582596 1892586967648154 8412024693014304366 n

Υ.Σ. Η παραπάνω φωτογραφία "με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ που αιφνιδιάζουν και μακελεύουν γερμανικό απόσπασμα ενώ ο ...Άγγλος σύνδεσμος τραβά τη φωτογραφία" (σ.σ. τέρας ψυχραιμίας ο ...τουρίστας) την κυκλοφόρησε ο ίδιος σε σχολικό εγχειρίδιο ως γνήσια! Προέρχεται από το ωραίο ελληνικό φιλμ "Το Νησί των Γενναίων" του 1953. Ακόμη την αναπαράγουν αβαβά όσοι δεν ξέρουν -και είναι πολλοί- προσβάλλοντας ,άθελα τους αυτοί και τη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ και ο σύνολο της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter