Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Απριλίου 2018
Write on Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

 Εκτός ορίων κινούνται πλέον οι Τούρκοι, που σπάζουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο πλαίσιο του μνημονίου Παπούλια- Γιλμάζ, που προβλέπει ότι στις θρησκευτικές ή εθνικές εορτές των δύο χωρών να μην πραγματοποιούνται δραστηριότητες στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί τουρκικό F16 μπήκε στο FIR Αθηνών και πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες στα 7.000 πόδια και βγήκε από το FIR Αθηνών ένα λεπτό μετά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, περίπου 10 λεπτά αργότερα ένα δεύτερο F16 πέταξε και εκείνο πάνω από τις Οινούσσες, πάλι στα 7.000 πόδια και βγήκε από το FIR Αθηνών ακριβώς έπειτα από ένα λεπτό.

Οι δύο νέες τουρκικές προκλήσεις, καίτοι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο ύψος από τη νήσο, δεν θεωρούνται τυχαίες, καθότι η νησίδα έχει αποτελέσει αντικείμενο διεκδικήσεων από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ το γεγονός ότι γίνονται την ημέρα του Πάσχα δείχνουν ότι η απέναντι πλευρά κινείται σταθερά, από επιλογή, στο μονοπάτι της έντασης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter