Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
Write on Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας ακόμα πρωταγωνιστής του επικού αγώνα της ΕΛΔΥΚ, κατά την διάρκεια της Μάχης του Στρατοπέδου στις 14-16 Αυγούστου 1974, πέρασε σήμερα στο Πάνθεον των Ηρώων.

Ο Λούης Ιωαννίδης, - τότε - Λοχαγός του 4ου Λόχου της ΕΛΔΥΚ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τους βετεράνους συμπολεμιστές του, στα αιματοβαμμένα χώματα της μαρτυρικής Κύπρου.

Η είδηση - τουλάχιστον σε μας - έγινε από τον βετεράνο Λοχία του 4ου Λόχου της ΕΛΔΥΚ, Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος έγραψε στο facebook:

Ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Αλεξ. Δημητριάδης έγραψε επίσης στο facebook:

Ο Διοικητής του 4ου Λόχου στην Μάχη της ΕΛΔΥΚ, Λοχαγός του Ελληνικού Στρατού και Κύπριος στην καταγωγή Σχης ε.α. ΛΟΥΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
Ήλθε και αυτός σαν συνοδός της σειράς απολυομένων όπως ο Σταυρουλόπουλος με το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ.

Και τον μεν Σταυρουλόπουλο τον έκαναν Υποδιοικητή, Στρατοπεδάρχη και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου - λες και δεν υπήρχε άλλος Αντισυνταγματάρχης, οργανικός της ΕΛΔΥΚ να αναλάβει - τον δε Λούη Ιωαννίδη τον έκαναν Διοικητή του 4ου Λόχου Τυφεκιοφόρων του 2ου Τάγματος, στην θέση του τραυματισθέντα στον Αττίλα Ι, Διοικητή του - λες και μόνο αυτός υπήρχε ανάμεσα από τους πολλούς Λοχαγούς και Υπολοχαγούς οργανικούς της ΕΛΔΥΚ να αναλάβει.

Ο ΛΟΥΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΗΡΩΪΚΑ, ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ !!!

Όταν δε του ήλθε η διαταγή απαγκίστρωσης, ζήτησε εκ νέου επιβεβαίωση της από τον Σταυρουλόπουλο! (μου το επιβεβαίωσαν και οι δύο τους στην συνάντηση τους στην Λεμεσό το 2016)

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

Γιατί ο Λούης Ιωαννίδης από τα νεανικά του χρόνια ήταν αντάρτης της ΕΟΚΑ με Πίστη στον Αγώνα για την αποτίναξη του Βρετανικού ζυγού και Ενωση με την Μητέρα Ελλάδα!
(Η 1η 2ηφωτογραφία είναι στην Μαρίνα Λεμεσού πριν 3-4 χρόνια με τον καλό του φίλο και συμπολεμιστή αείμνηστο Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο, η 2η είναι από τον φάκελο του που τηρούσαν οι Βρετανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, την περίοδο του Αγώνα και η 3η το 1974 όπως ήταν λίγα χρόνια μετά την Μάχη της ΕΛΔΥΚ και στην τέταρτη με τον βετεράνο πολεμιστή του Λόχου του Βαγγέλη Μπραουδάκη)

ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 82 ΕΤΩΝ...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter