Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
Write on Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) - Παράρτημα Ηρακλείου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική δραστηριότητα με αντικείμενο τη «Μάχη Εγγύς Απόστασης σε Κλειστό Χώρο (Close Quarters Battle/CQB)».

DSC02607

DSC02569

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αντικείμενο το οποίο αφορά και τον απλό πεζικάριο, καθώς το σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και οι συγκρούσεις της εποχής, έχουν αναδείξει τη σημασία που έχει για τον μαχητή η σωστή προετοιμασία και εκπαίδευση στη μάχη εντός κατοικημένων τόπων.

DSC02559

DSC02560

DSC02583

Η εκπαίδευση στα μέλη της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου έγινε από επαγγελματία, με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ έμφαση δόθηκε στους κανόνες ασφαλείας, στην προσέγγιση του χώρου, στην κίνηση σε κλιμακοστάσιο, στην εκκαθάριση δωματίου και στις ενέργειες που γίνονται μέσα σε αυτό, στην επαφή με τον εχθρό κ.α.

DSC02643

DSC02651

DSC02650

Σημείωση: Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση με τον κορωνοϊό, αυτή ήταν η τελευταία δραστηριότητα πριν από την απόφαση για αναστολή όλων των εκπαιδεύσεων της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, αλλά και την αναβολή της Πανελλήνιας Άσκησης ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2020, που αποφάσισε η Μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ. Οι εθελοντές Έφεδροι σε όλη την Επικράτεια, έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αλλά και να σταλεί το μήνυμα πως όλοι μαζί, ακολουθώντας της οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα της Πολιτείας, μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.

DSC02656

Η ΛΕΦΕΔ κατά την διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων της χρησιμοποιεί ηλεκτρικά «όπλα» τύπου airsoft ή απλά εκπαιδευτικά ομοιώματα.