Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2020
Write on Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Λόγω της σοβαρής μείωσης αποθεμάτων αίματος στα Νοσοκομεία εξ αιτίας του κορωνοϊού και ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων θα διενεργήσει Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία της που βρίσκονται στην προέκταση Ολυμπιάδος με Ωκεανού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου από 15:00 έως και 19:00

"Ευπρόσδεκτοι και όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και με την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά", αναφέρει σε μήνυμά της η ΛΕΦΕΔ.

Write on Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε πάλι στον δυσκολότερο μήνα του έτους. Τον Ιούλιο. Για όσους διαθέτουν εθνική συνείδηση, ο μήνας αυτός, το "μαύρο καλοκαίρι" του 1974, συνδέθηκε με την εισβολή στην Κύπρο και ην κατοχή (μαζί με τον 2ο γύρο και τον Αττίλα 2, 14-16 Αυγούστου) του 38% των εδαφών της από τον προαιώνιο εχθρό του Γένους, εδώ και 46 χρόνια.

Ειδικά αυτή την περίοδο που ο Αττίλας γρυλίζει και απειλεί για μια ακόμα φορά τον Ελληνισμό, η αποφασιστικότητα των ηγετών, η προετοιμασία (ψυχική και υλική) και το ηθικό των πολιτών θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, ΑΝ η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα.

Αν η διπλωματία αποτύχει και δώσει το λόγο στα κανόνια, τότε αλίμονο σε αυτούς που θα λιγοψυχήσουν. Χωρίς υπερ-αναλύσεις, η εθνική καταστροφή και ο εθνικός ακρωτηριασμός θα στιγματίσουν τη γενιά μας.

Αυτή την ώρα λοιπόν διάλεξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιότιμος κ. Νίκος Αναστασιάδης για να εμφανίζει τα πλέον ανησυχητικά σημάδια ηττοπάθειας, δειλίας, αναποφασιστικότητας (καμιά φορά είναι προάγγελος αναποτελεσματικότητας) και ...ραγιαδισμού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε επί λέξη τα εξής: «Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά, να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα», τονίζοντας ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.

Περιττό να αναφέρουμε πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από την Άγκυρα αλλά και την ...Τουρκία Εσωτερικού.

Είναι αδιανόητο, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ο ηγέτης μιας χώρας υπό κατοχή, ο ηγέτης μιας χώρας που ακόμα ψάχνει τα παιδιά της που αγνοούνται, ο ηγέτης μιας χώρας που διαρκώς απειλείται με επανάληψη του 1974, να στέλνει μηνύματα υποταγής. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα ενός Προέδρου Δημοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να στέλνει αυτό το μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι της Κύπρου στα χέρια του, ενώ ο Τούρκος ακονίζει το μαχαίρι του.

Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα λόγια να ακούγονται από τον πρόεδρο μιας χώρας που για να γίνει ανεξάρτητο κράτος κάποια αμούστακα παιδιά έχυσαν το αίμα τους στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955 - 1959, απέναντι στην πανίσχυρη - τότε - Βρετανική Αυτοκρατορία!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά δεν έχει νόημα...

Ένα ερώτημα υποβάλουμε μόνο: Νίκο Αναστασιάδη, μιλούσες εσύ, ή σου έριξαν κάτι μέσα στο ποτό σου;

Write on Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εταιρία SCYTALYS, συνεχίζοντας την επιτυχημένη και δυναμική της διεθνή παρουσία στην ανάπτυξη προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, ανακοίνωσε την ανάθεση σύμβασης από το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας αξίας $49 εκατομμυρίων, κατόπιν διεξαγωγής ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την παροχή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου προς τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το έργο, το οποίο η SCYTALYS αναλαμβάνει να υλοποιήσει και παραδώσει μέσα σε χρονικό ορίζοντα 3 ετών, συμπεριλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α) Σχεδιασμό και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων.

Β) Σχεδιασμό και ανάπτυξη Κέντρου Επιχειρήσεων αποτελούμενο από ένα υπερσύγχρονο σύστημα C4ISR, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής νέων υποδομών όπου θα λειτουργήσει. Το σύστημα αυτό θα επιτύχει τη σύνθεση της Κοινής Επιχειρησιακής Εικόνας (Common Operational Picture) με άμεσο αντίκτυπο την ενίσχυση της Επίγνωσης της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness).

Γ) Διασύνδεση πολλαπλών Κέντρων Διοίκησης από όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων με το κεντρικό σύστημα C4ISR.

Δ) Σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός συστήματος Επιτήρησης και Παρακολούθησης, διασυνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα C4ISR με σκοπό την ενίσχυση της Επίγνωσης της Επιχειρησιακής Κατάστασης και Διαλειτουργικότητας.

Photo 1 ΔικτυοΚεντρικές Επιχειρήσεις πολλαπλασιαστής ισχύος στο σύγχρονο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα θα επιτύχει να θεμελιώσει τo Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας των Ινδονησιακών Ενόπλων Δυνάμεων, διανοίγοντας τον δρόμο για την επίτευξη των Δικτυο-Κεντρικών τους Επιχειρήσεων (Network Centric Operations), κρίσιμου παράγοντα στο σύγχρονο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτό θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά τους και βελτιώνοντας την γεωπολιτική ισχύ της Ινδονησίας στην Νοτιοανατολική Ασία και την ευρύτερη περιοχή.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη αξία στην ανάθεση αυτού του έργου, το οποίο θεωρούμε ως στρατηγικού χαρακτήρα, καθόσον θα επιτρέψει στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνολογίες και υποδομές (Εθνικό Σύστημα Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων, σύστημα C4ISR κ.α.) για την υλοποίηση του πλαισίου Διαλειτουργικότητάς τους και την επιτυχή διεξαγωγή Δικτύου Κεντρικών Επιχειρήσεων στο μέλλον. Η SCYTALYS δεσμεύεται να παραδώσει την ολοκληρωμένη λύση ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του Ινδονησιακού Υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCYTALYS, κ. Δημήτρης Καραντζάβελος.

«Πρόκειται για κορυφαία επιχειρηματική επιτυχία που αξιοποιεί την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες στις οποίες έχει εξειδικευτεί εδώ και 27 χρόνια η SCYTALYS. Το επίτευγμα αυτό καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναλαμβάνει έργα τέτοιου βεληνεκούς και ιδιαίτερα υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων. Μέσω του Ομίλου EFA GROUP και των πρόσφατων βιομηχανικών συνεργασιών του, η SCYTALYS αποσκοπεί στην περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλάκιού της ως διεθνή προμηθευτή τεχνολογιών και ολοκληρωμένων λύσεων Δικτυοκεντρικών Επιχειρήσεων, Διαλειτουργικότητας, Ζεύξεων Δεδομένων και Συστημάτων Διοίκησης & Ελέγχου για τους τομείς της άμυνας και ασφάλειας», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Παπάτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES.

Write on Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Δρα Άριστου Αριστοτέλους - Πρώην Βουλευτή, Ειδικού σε Θέματα Άμυνας και Στρατηγικής

Καλώς ο νεοδιορισθείς με την επανεκλογή Αναστασιάδη το 2018, υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωνε τότε τη διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας. Όμως η μη δημοσιοποίηση της όπως είχε υποσχεθεί και παραδοξότητες που διακρίνουν την υπόθεση αυτή δημιουργούν αμφισβητήσεις και ερωτηματικά που απαιτούν πειστικές απαντήσεις.

Η Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση παραγόντων ισχύος του κράτους για την επίτευξη στόχων εθνικής ασφάλειας. Το Νοέμβριο του 2018 λοιπόν ο Κύπριος υπουργός ανακοίνωνε από το βήμα συνεδρίου ότι μετά από μακρά διαδικασία διαβουλεύσεων ολοκλήρωνε την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας για την Κύπρο, κάτι το οποίο είπε για « πρώτη φορά γίνεται» και ότι «σύντομα διαβαθμισμένη έκδοση της θα είναι διαθέσιμη στο κοινό». (ΚΥΠΕ, 15/11/2018).

Βέβαια για χάρη της ιστορίας αναφέρεται ότι ο υποφαινόμενος από το 1979 μέχρι και πριν μερικά χρόνια πρότεινε επανειλημμένα σε διαδοχικές κυβερνήσεις τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής ασφάλειας και αμυντικής στρατηγικής. Παρέδωσε σωρεία υπομνημάτων με λεπτομερή σχέδια και μελέτες, θέτοντας τις υπηρεσίες του στη διάθεση τους – άνευ οποιασδήποτε αμοιβής ή δημοσιότητας. Όμως εκτός από ευχαριστίες και επαινετικά λόγια, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

Τώρα υπάρχει κυβέρνηση η οποία λίγο μετά την εκλογή της ανακοίνωσε δια στόματος υπουργού Εξωτερικών πως η εκπόνηση μιας τέτοιας στρατηγικής ήταν στο τελικό της στάδιο και έπεται διάχυσή της. Ωστόσο οι διακηρύξεις αυτές παραμένουν ακόμη, δημοσίως τουλάχιστο, γράμμα κενό, ενώ ορισμένες παραδοξότητες έχουν ως ακολούθως:

Πρώτο, παρόλο που η διακήρυξη περί δημιουργίας Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας έγινε το 2018, εντούτοις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών ένας από τους τομείς δραστηριοτήτων του το 2016, που παραμένει καταγραμμένο μέχρι σήμερα, είναι κάτω από τον τίτλο «ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ». Πρόκειται όμως για επικεφαλίδα χωρίς περιεχόμενο - μία λευκή σελίδα που αναγράφει μόνο πως «η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 17/05/2016, η ώρα 11:44:55 ΑΜ»! (http://www.mfa.gov.cy) . Δικαίως ή αδίκως λοιπόν διαπορεί κανείς: Μήπως αντίθετα με τις διακηρύξεις περί διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας, αυτή υπάρχει μόνο ως διακήρυξη και τίποτε περισσότερο;

Δεύτερο, αντίθετα με την υπόσχεση ότι επίκειται δημοσίευση της Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας, εντούτοις έχει παρέλθει περισσότερος από ενάμιση χρόνος χωρίς να έχει υλοποιηθεί. Ο συνειρμός εδώ είναι: Μήπως τελικά η διακήρυξη αυτή ήταν απλώς ενθουσιώδης έκφραση προθέσεων; Εξάλλου για να εκπονηθεί «επιστημονικά» θεμελιωμένη Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας είναι αναγκαία η ύπαρξη τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και υποδομής. Υπάρχουν αυτά στο Υπουργείο; Επίσης, μήπως αποφεύγεται δημοσίευση της επειδή αυτή στηρίζεται σε προσωπικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις οι οποίες πιθανό να μη εξασφαλίζουν τον απαραίτητο βαθμό εσωτερικής ομοψυχίας , που αποτελεί θεμελιώδης προϋπόθεση συλλογικής προώθησης της. Μήπως η κυβέρνηση αισθάνεται ανασφαλής γιατί πρόνοιες πιθανόν να παρερμηνευθούν από άλλους διεθνής δρώντες;

Τρίτο, οι καλές σχέσεις και συνεργασία με τις ΗΠΑ και η ενίσχυσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ, όπως και με άλλες δυνάμεις διεθνώς, τηρώντας βέβαια προσεκτικά τις ισορροπίες εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της Κύπρου. ‘Όμως το να εμπλέκονται ενεργά τρίτοι στην χάραξη της εθνικής σου στρατηγικής, διερωτάται κανείς: Ποιανού τα συμφέροντα πραγματικά θα εξυπηρετεί η χάραξη και άσκηση μιας τέτοιας στρατηγικής; Έχουν αυτοί οι τρίτοι την ίδια ιεράρχηση των σε βάρος τους προκλήσεων και απειλών από την Τουρκία όπως η Κυπριακή Δημοκρατία για να συμβάλουν μέσω της στρατηγικής αυτής στην αντιμετώπιση της ή έχουν άλλες προτεραιότητες που θα ήθελαν με τη συναίνεση της Λευκωσίας να εξυπηρετήσουν ; Όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις «Διαπιστώσεις» των Γερουσιαστών του Αμερικανικού Κογκρέσου, στο Νομοσχέδιο που κατάθεσαν πέρσι και διαβάζεται ως «Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act 2019: «Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την επεξεργασία της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας αυτού του έθνους» ( Sec. 2, παρ. 19, σ. 5). Ποιοι άλλοι «σύμμαχοι» μας είχαν παρόμοια ή και μεγαλύτερη ανάμειξη στην εκπόνηση αυτής της στρατηγικής;

Η σιγή από πλευράς υπευθύνων για την ενεργό ανάμιξη τρίτων στην χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας και οι παραδοξότητες και τα ερωτηματικά που έχουν καταγραφεί πιο πάνω, είναι πράγματα περίεργα. Πρέπει να τύχουν εμπεριστατωμένης απάντησης από τους αρμοδίους, διαφορετικά θα συνεχίσουν να διαβρώνουν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους. Η δε δημοσίευση της Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας αν είναι σωστή και τεκμηριωμένη θα μπορούσε ακόμη και να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης.

Write on Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα ευρωπαϊκά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program-EDIDP). Η Ιntracom Defense ως επικεφαλής 2 Ευρωπαϊκών κοινοπραξιών, κατέθεσε προτάσεις για 2 από τα συνολικά 16 έργα τα οποία και εγκρίθηκαν.
Οι προτάσεις της επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 40 υποβληθείσες μετά από αξιολόγηση από επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ με κριτήρια: Την συμβολή τους στην αριστεία, στη καινοτομία, στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στην βιομηχανική αυτονομία της ΕΕ.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την διεθνή δυναμική, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της IDE και αφορά στα εξής 2 έργα:

LOTUS (Low Observable Tactical Unmanned Air System)
Σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή πρωτοτύπων και δοκιμή ενός νέας γενιάς «Τακτικού Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους».
To LOTUS είναι ένα καινοτόμο αεροσκάφος με stealth σχεδίαση (πολύ μικρό ακουστικό, θερμικό, ηλεκτρομαγνητικό ίχνος), μέτρα αυτοπροστασίας, εξελιγμένες λειτουργίες αυτονομίας και προηγμένους αλγορίθμους επεξεργασίας για ανίχνευση, αναγνώριση και κατηγοριοποίηση στόχων βασισμένους σε τεχνολογίες AI (Artificial Intelligence). Θεωρείται το επόμενης γενιάς «Ευρωπαϊκό Τακτικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος», κατάλληλο για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση συνόρων και μεταναστευτικών ροών, καθώς και για πολύπλευρη παρακολούθηση στόχων υψηλής αξίας σε θάλασσα και στεριά.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η IDE, αποτελείται από εταίρους από την Ελλάδα (ΙDE, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, CFT, ALTUS, Πανεπιστήμιο Πατρών και Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας), την Κύπρο (SignalGenerix, Cyric, Geoimaging), την Ισπανία (Embention) και την Ολλανδία (RHEA Group) και το έργο είναι προϋπολογισμού 9,7 εκ. €.

SMOTANET (Software Defined Mobile Ad-hoc Tactical Network Devices and Testbed)
Σχεδίαση και ανάπτυξη ενός καινοτόμου «δικτύου τακτικών επικοινωνιών». Η καινοτομία του έργου έγκειται στην συνδυασμένη χρήση σε τακτικό επίπεδο τριών διαφορετικών τεχνολογιών Software Defined Radios, Mobile Ad-hoc Networks (MANET) και Software Defined Networking για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη διαχείριση του δικτύου, την βελτίωση της ασφάλειας των επικοινωνιών και την καλύτερη διαλειτουργικότητα με άλλα δίκτυα.
H κοινοπραξία της οποίας ηγείται η IDE αποτελείται από εταίρους από την Ελλάδα (ΙDE, Gridnet, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), την Κύπρο (SignalGenerix) και τη Πολωνία (ITTi) και το έργο είναι προϋπολογισμού 3,9 εκ. €.
Εδώ πρέπει να τονισθεί η συνεισφορά των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, που συμφώνησαν να υποστηρίξουν ενεργά τις δύο προτάσεις με κοινή τους δέσμευση για την έκδοση Επιχειρησιακών και Τεχνικών Απαιτήσεων, για την συγχρηματοδότηση των έργων αν απαιτηθεί, και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προμήθεια του υπο ανάπτυξη προϊόντος.

Σχετικά με την IDE
H IDE, ηγέτιδα Ελληνική εταιρεία στους τομείς της Άμυνας κι Ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή δραστηριότητα. Η IDE σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στην εταιρία, στους τομείς των τακτικών επικοινωνιών, διοίκησης, ελέγχου και πληροφοριών (C3I), υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, συστημάτων επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, μη-επανδρωμένων οχημάτων (UAV, USV), καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.
Η IDE περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής καθώς και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή αμυντικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intracomdefense.com