Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
Write on Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ο τίτλος του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει (μερικά από) τα επαγγέλματα των Εθελοντών Εφέδρων που απαρτίζουν την Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ και που για μία ακόμα φορά έκαναν την (συνειδητοποιημένη) Ελλάδα υπερήφανη!

Άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» όπως λέμε, που ο καθένας δίνει τον δικό του καθημερινό αγώνα, με το άγχος, τις ιδιαιτερότητες που κρύβει κάθε επάγγελμα και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι άνδρες αυτοί όμως όταν σμίγουν δίνουν από κοινού τον Αγώνα της Τιμής και του Καθήκοντος, κάτω από τη σκέπη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 με την κωδική ονομασία "Αρματολοί" τερμάτισαν στη φημισμένη όσο και επίπονη άσκηση του Βρετανικού Στρατού, το Cambrian Patrol 2021, που διεξήχθη στα βουνά και στα βαλτώδη εδάφη της Ουαλίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Οι δυσκολίες περισσότερες από ποτέ, το ίδιο και η καταπόνηση αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις (όχι μόνο των μελών της ελληνικής αποστολής) όλων των συμμετεχόντων. Απόδειξη, ο μεγάλος αριθμός των ομάδων που εγκατέλειψαν την προσπάθεια...

1 wTDUuO6SUrOgl16ZpoRUnw

Προετοιμασία και δικαίωση

Η προετοιμασία, η συμμετοχή και η πίστη στο σκοπό δικαιώθηκαν απόλυτα ενώ το επίτευγμα αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως δεν υπάρχει καμία βοήθεια (υλική κλπ) από κανέναν επίσημο φορέα. Όλα γίνονται από το υστέρημα και τις ατομικές οικονομικές ...αντοχές των Εφέδρων!

Η ΛΕΦΕΔ, η Ομάδα Αναγνωρίσεως, οι Εθελοντές Έφεδροι πέτυχαν κάτι ακόμα πιο σπουδαίο που ξεπερνά τα όρια της Λέσχης και της συμμετοχής σε μια διεθνή άσκηση: Κατάφεραν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ικανότητας και αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε ενδιαφερόμενο φίλο ή εχθρό, σε μια περίοδο που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει απειλές και προκλήσεις από τον προαιώνιο εχθρό του Γένους, τη χρονιά που οι Έλληνες όπου γης γιορτάζουν τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

1 R6Cv9xJZ2cIEMyRFHa2dQw

Συνέπεια και συνέχεια

Η επιτυχία δεν είναι τυχαία, δεν είναι εφήμερη, το μαρτυρά η ιστορία αλλά και οι αριθμοί: Πέντε συμμετοχές (2011, 2013, 2018, 2019 και 2021) πέντε μετάλλια (δύο χάλκινα και τρία σερί αργυρά), με έναν βασικό κορμό και μικρές αλλαγές στη σύνθεση ανά έτος αλλά με μία σταθερά: Τον άνθρωπο που τα μέλη της Ομάδας Αναγνωρίσεως τον θεωρούν ως την «ψυχή τους», τον Λοχαγό ε.α. Γεώργιο Γκουντσίδη, Εκπαιδευτή ΝΑΤΟ επί σειρά ετών σε σχολεία του πρώην ILRRPS (ISTC πλέον) υπηρετών σε ΕΤΑ και Ζ' ΜΑΚ, Επίτιμο μέλος ΛΕΦΕΔ, Mission Μanager και στις πέντε αποστολές της Ο.Α. στο Cambrian Patrol!

Όλη αυτή η γνώση και η συσσωρευμένη εμπειρία μεταλαμπαδεύεται σε όλα μέλη της Λέσχης ανά την Επικράτεια. Με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα όπως απαιτείται, οι Έφεδροι εκπαιδεύονται ώστε αν η Πατρίδα τους καλέσει να είναι έτοιμοι.

1 oidD9Q Fhz3qBBI0CXmePA 1

Για όσους ενδιαφέρονται, για όσους «ανησυχούν», για όσους έχουν τη θέληση να αφήσουν στην άκρη το «ΕΓΩ» και να κοιτάξουν το «ΕΜΕΙΣ», για όσους αντιλαμβάνονται πως όσα εφόδια και να πήραν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας δεν επαρκούν - ειδικά όταν τα χρόνια περάσουν - η ΛΕΦΕΔ (υπάρχουν επίσης κι άλλα σοβαρά - υπεύθυνα Σωματεία/Σύλλογοι Εφέδρων) και τα παραρτήματά της σε όλη την χώρα τους περιμένουν.

ΥΓ: Μπορεί στην Ουαλία να βρέθηκαν δέκα μέλη της ΛΕΦΕΔ, ωστόσο «μαζί τους» ήταν όλη η εφεδρεία που αναζητούσε συνεχώς στα social media νέα για την Ομάδα. Μέχρι την ...Κρήτη νιώσαμε την αγωνία του προέδρου της ΛΕΦΕΔ Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Σιδηρόπουλου μέχρι να λήξει η αποστολή, αλλά και τη συγκίνησή του όταν τα «παλικάρια του» τα κατάφεραν. Ξανά!

1 bohMJUFSO6CsXB9k1RVprA

Πηγή φωτογραφιωνhttps://medium.com/