Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2021
Write on Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συνεχίζοντας για μια ακόμη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό των οχημάτων με επετειακό διάκοσμο για την στρατιωτική παρέλαση, το ΓΕΣ επέλεξε για την φετινή ξεχωριστή επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης να παρουσιάσει δύο ειδικά διακοσμημένα οχήματα, ένα άρμα μάχης Leopard 2Hel και ένα ΤΟΜΠ M113.

TM1 4502

TM1 4505

Και για μια ακόμη φορά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, επέλεξε την ίδια ομάδα με το 2018 και 2019, αποτελούμενη από χομπίστες (μοντελιστές), μέλη την IPMS Ελλάδος (IPMS Hellas / International Plastic Modellers Society - Hellas), μεταξύ των οποίων και δύο επαγγελματίες του χώρου του στρατιωτικού/μοντελιστικού σήματος (badge & decals), την Icarus Workshop και την LM Decals.

DSC 0132

TM1 4353

Τα σχέδια της φετινής διακόσμησης είναι βασισμένα στα επίσημα γραφικά για τον φετινό εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821 και προτάθηκαν από το ΓΕΣ. Στην συνέχεια χρειάστηκαν ελάχιστες τροποποιήσεις προσαρμογής ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν σε αυτοκόλλητο και εφαρμοστούν στα συγκεκριμένα οχήματα.
Μόλις εγκρίθηκαν τα τελικά σχέδια εκτυπώθηκαν σε ειδικό αυτοκόλλητο υλικό και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν στα δύο τεθωρακισμένα από την πολυμελή ομάδα, υπό την καθοδήγηση του βασικού πυρήνα που είχε υλοποιήσει τα αντίστοιχα εγχειρήματα το 2018 και το 2019.

TM1 4452

TM1 4488

TM1 4400

TM1 4489

Για όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτό το εγχείρημα, είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η συμβολή στην υλοποίηση των δύο επετειακών οχημάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στην φετινή παρέλαση της Αθήνας, όχι μόνο λόγω της συνεχιζόμενης εμπιστοσύνης του ΓΕΣ προς εμάς, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής αξίας της επετείου της 25ης Μαρτίου 2021.

Η Ομάδα των Επετειακών
IPMS Hellas - Icarus Workshop - LM Decals

DSC 0143

Write on Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

"Ο Θεός έβαλε το χέρι του...", φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, στον πατέρα του 28χρονου αστυνομικού που λιντσαρίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης (9/3/2021).
Η επίκληση του Θεού, θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά, αν την έλεγαν δυο φίλοι στο καφενείο, ή στα social media (για να είμαστε στο πνεύμα της εποχής) όμως εδώ μιλάμε για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., άρα την φυσική ηγεσία και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ η οποία κινδύνευσε να χάσει ένα μέλος της, από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε.

1100 e2cd411a 26e5 497c be44 52fa0271122c

Επειδή ο Αρχηγός δεν μπορεί να περιμένει το ...χέρι του Θεού, αλλά με τις ενέργειες και την καθοδήγησή του θα πρέπει να φροντίζει ώστε το Σώμα να εξασφαλίζει τα απαραίτητα στα μέλη του πριν τα βγάλει στο δρόμο, διατυπώνουμε παρακάτω μία σειρά από ερωτήματα και προβληματισμούς με φόντο τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την άνανδρη και δολοφονική επίθεση εναντίον του Ειδικού Φρουρού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ:

- Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ (η παλαιά ΔΕΛΤΑ που κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει την πελατεία του) παρουσιάστηκε επίσημα στις 11 Νοεμβρίου 2019. Ρίχθηκε στη "μάχη" καβάλα σε ...παπάκια με τους ειδικούς (εμείς δεν είμαστε) να υποστηρίζουν πως με αυτό το μέσο, επιτυγχάνεται ταχύτητα, ευκινησία κλπ. Ποιος επιχειρησιακός εγκέφαλος, έστειλε χθες τα παπάκια με τους αστυνομικούς να περάσουν ανάμεσα από το εξαγριωμένο πλήθος (στην "καρδιά" μάλιστα των πλέον επικίνδυνων στοιχείων που συμμετείχαν στην διαδήλωση) με συνέπεια να εκτεθούν στις επιθέσεις (πλευρικές και πισώπλατες) με τυφλά σημεία κλπ;

Πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί στην Αθήνα έχουν δεχθεί εκατοντάδες επιθέσεις και υπάρχουν ενδείξεις για ακόμα χειρότερες καταστάσεις...

Τι άλλο περιμένει η Υπηρεσία για να εφοδιάσει τους αστυνομικούς τους με όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ευρώπη ώστε να δρουν ανάλογα με το είδος της απειλής και να έχουν το κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με την - όποια - κλιμάκωσή της;

159099511 10207485697016173 8844368377239521457 o

- Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την ώρα που ο αστυνομικός της δεχόταν τα δολοφονικά χτυπήματα του όχλου και ενώ κατευθύνεται κάτω από την αερογέφυρα, σταματά για να αναφέρουν τα μέλη της την απώλεια του συναδέλφου στο Κέντρο. Ο επικεφαλής (;) ζητά κατ΄ επανάληψη από τους άνδρες του να διαβιβάσουν και να αναφέρουν. Πόσοι από τους αστυνομικούς είχαν ασύρματη ενδοεπικοινωνία ώστε ανά πάσα στιγμή να έχουν επαφή μεταξύ τους; Δεν θα έπρεπε αυτό να είναι αυτονόητο, λόγω και της φύσης της αποστολής τους;

astynomikos video 0903 1212

- Επίσης, η διαχείριση του τραυματία στα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά την επίθεση από τους συναδέλφους του, δεν έδειξε εικόνα εκπαιδευμένων στην αντιμετώπιση "τραυμάτων μάχης" αστυνομικών. Το φαρμακείο (τύπου αυτοκινήτου με απλές γάζες και ...τσιρότα) που φάνηκε να χρησιμοποιεί ένας αστυνομικός, είναι δυνατόν να αποτελεί το μέσο με το οποίο θα καλυφθούν οι ανάγκες μιας αστυνομικής ομάδας τέτοιου τύπου;

- Είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ρωτώντας έμπειρα αστυνομικά στελέχη Μονάδων πρώτης γραμμής της Ελληνικής Αστυνομίας, πως η υπηρεσία δεν χορηγεί εξειδικευμένα υλικά και πως για να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες, διαθέτουν από το υστέρημά τους ένα μεγάλο ποσό ώστε να έχουν στα υλικά τους (μεταξύ άλλων) και ένα αξιοπρεπές φαρμακείο; Ή είναι αρκετό, αστυνομικοί να κάνουν δωρεές σε αστυνομικούς για να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους;

1100 b0f608e9 3be2 4c72 9464 d7a454805e25

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Όμως θα μείνουμε εδώ, στα απολύτως απαραίτητα, στα αυτονόητα. Σε όλα εκείνα τα οποία η Υπηρεσία οφείλει να δρομολογήσει "χθες", για να προστατέψει τους ανθρώπους της που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Και ας αφήσουμε, Μιχάλη Καραμαλάκη, τον Θεό στην ησυχία του.

mixalis karamalakis 190805 143700 0

Write on Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 Κατηγορία ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

"Αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την Δευτέρα 1 Μαρτίου, η οποία κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κύριο Γεώργιο Καμίνη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε  εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτολεξεί μάλιστα ανέφερε ότι «…μιλάμε για τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος- ποια υποχρέωση έχουν; Υποχρέωσή τους είναι κατ’ ελάχιστον τρεις υπηρεσίες το μήνα».

Πληροφορούμε όμως τον κύριο Χαρδαλιά πως εκείνοι που χαρακτήρισε ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα» είναι:

· Το 20% των Εθελοντών Πυροσβεστών που έχει χάσει την δουλειά του ή βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία.

·  Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας της Πανδημίας.

·  Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αυτοί που χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός «αδιαχείριστες υγειονομικές βόμβες»:

·  Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

·  Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του ιδίου και παρουσία του τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως εξάλλου και από διάφορους άλλους πολιτειακούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

·  Είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, στελέχη εταιρειών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πολύτεκνοι, μητέρες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών,  οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και πάνω από 20 χρόνια να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη εθελοντικά, μέσα από την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

·  Είναι αυτοί που, το Κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να τους προμηθεύσει με κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ως όφειλε να πράξει. Αντ’ αυτού είτε καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα, είτε προσδοκούν σε κάποια δωρεά από φορείς ή πολίτες με ευαισθησία στο θέμα.  

·  Είναι αυτοί που, όταν τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, δεν έχουν δικαίωμα να  νοσηλευτούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, όπως ισχύει για τους Μόνιμους και Πενταετούς υποχρέωσης Πυροσβέστες, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν προσωπικό του!

·  Είναι αυτοί που, πριν 6 μήνες έχασαν εν ώρα καθήκοντος έναν άξιο συνάδελφο, Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη, νέο παλικάρι, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του, το σκοπό για τον οποίο εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος!

·  Είναι αυτοί που, για να μετακινηθούν προς την Υπηρεσία τους, θα πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριό τους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι δεν δικαιούνται ελεύθερης μετακίνησης, όπως αντιθέτως ισχύει για το υπόλοιπο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν Προσωπικό του!

·  Είναι τα μέλη μιας ευρωπαϊκής οικογενείας, η οποία αριθμεί 3.000.000 Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι στελεχώνουν τις εκατοντάδες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χωρών τους.

·  Είναι αυτοί που, σε αντίθεση με την ελάχιστη υποχρέωση των τριών βαρδιών ανά μήνα, όπως ανέφερε, εκτελούν πολλαπλάσιες βάρδιες στις Υπηρεσίες τους και καλύπτουν αγόγγυστα, κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί.

·  Είναι αυτά «τα παιδιά», όπως μας αποκάλεσε, των 20, 30, 40, 50 ετών που δεν εκτελούν 3, αλλά 5, 10, ίσως και παραπάνω βάρδιες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, όποτε και αν τους ζητηθεί, αφήνοντας πίσω, οικογένεια, δουλειά και παρέες, τρέχοντας πάντα σε κάθε κάλεσμα της Υπηρεσίας.

Ως ένστολο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, σεβόμαστε το Πυροσβεστικό Σώμα, την ιεραρχία και την θέση μας σε αυτή, πλην όμως σεβασμός σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανοχή σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, Δ Ε Ν  Α Π Ο Τ Ε Λ Ο Υ Ν  αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα, κύριε Υφυπουργέ!

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ήταν, είναι και θα είναι πολίτες, ΑξιόλογοιΥπεύθυνοιΣυνειδητοποιημένοι, με μοναδική αγωνία τους την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Συνάνθρωπο!".

Write on Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Μια μεγάλη επιχείρηση για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στα χωριά της Ελασσόνας τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον Εγκέλαδο, με την εγκατάσταση καταυλισμών με σκηνές και τροχόσπιτα, προκειμένου να στεγαστούν οι πολίτες τα σπίτια των οποίων δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Δυναμικό παρών, σε ένα ακόμα κοινωνικό κάλεσμα δίνουν τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), που από την πρώτη στιγμή τέθηκαν στην διάθεση των τοπικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε στις φωτογραφίες και βίντεο τους Εφέδρους της ΛΕΦΕΔ να βοηθούν στην εγκατάσταση σκηνών, στη μεταφορά υλικών, αλλά και στη διανομή φαγητού στους κατοίκους.

157091765 856644928227605 1256120782263662740 n

156448635 432341778030947 7592036249175119281 n

157362699 1475092616215767 7554903614609653802 n

155550126 474629893907856 7238492968963814277 n

156589619 344409036872728 5230869290148983263 n

156413518 433454804628281 7166493500495877315 n

156854127 3055643171360494 1752069605402683445 n

157713340 311583170304110 3027828376734593929 n

157657245 342639210407140 7956811173069632186 n

157214275 135627148471292 4401090470180764925 n

156472641 480570183319931 5131019025941749707 n

157202111 902129267203539 8728116841413968996 n

Write on Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Λάρισα αλλά και την μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).

Από τα πρώτα λεπτά του σεισμού, οι έφεδροι του Τοπικού Παραρτήματος Λαρίσης της ΛΕΦΕΔ, τέθηκαν στην διάθεση των τοπικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας και συμμετείχαν στην διαδικασία μεταφοράς υλικών (σκηνών, υλικών, κ.α.) προς τα σημεία όπου στήθηκαν οι καταυλισμοί για τους σεισμόπληκτους.

157666531 3811237165603994 1762005271907516158 n

157535683 3811237358937308 4259087878742252707 n

Παράλληλα, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ και τα παραρτήματα της Μακεδονίας, με την αποστολή περισσοτέρων εφέδρων προς τις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τη Λέσχη, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν γύρω από τη Λάρισα.

157273713 3811237735603937 3736458212307498252 n

157486492 3811237975603913 9004686528741665842 n

Η ΛΕΦΕΔ για μία ακόμα φορά αποδεικνύει ότι στις κρίσιμες στιγμές είναι πάντα παρούσα, επ΄ ωφελεία της κοινωνίας.

157802445 3811236945604016 489697848665971596 n