Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 20:00

70 χρόνια από τη Μάχη του Άρνεμ – Η ελληνική ομάδα PA.R.A.S. ήταν εκεί! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, ήταν ήδη γνωστά στην κοινότητα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου και προβάλλονται οι δραστηριότητες της της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section "PA.R.A.S.", οπότε έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και αναγνώριση της προσπάθειάς τους από τους ξένους συναδέλφους τους! Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, ήταν ήδη γνωστά στην κοινότητα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου και προβάλλονται οι δραστηριότητες της της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section "PA.R.A.S.", οπότε έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και αναγνώριση της προσπάθειάς τους από τους ξένους συναδέλφους τους!
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Με την ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα στα χέρια των μελών της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section "PA.R.A.S.", πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την επιχείρηση Market Garden!

Η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανα στα χέρια των μελών της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section “PA.R.A.S.”

Η πόλη του Άρνεμ αλλά και τα σημεία όπου έδωσαν τις ηρωικές τους μάχες οι Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν reenactors από όλο το κόσμο, οι οποίοι μαζί με τους βετεράνους πολεμιστές αλλά και τις Μονάδες Αλεξιπτωτιστών του Βρετανικού Στρατού αποθεώθηκαν στην κυριολεξία από τους Ολλανδούς πολίτες, οι οποίοι τιμούν τους στρατιώτες που χάθηκαν στη γη τους κατά τη διάρκεια της φιλόδοξης (και αποτυχημένης) επιχείρησης των συμμάχων το 1944 που είχε ως στόχο την επίσπευση του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου...

Οι Ολλανδοί πολίτες τιμούν τους στρατιώτες που χάθηκαν στη γη τους κατά τη διάρκεια της φιλόδοξης (και αποτυχημένης) επιχείρησης των συμμάχων το 1944 που είχε ως στόχο την επίσπευση του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου...

Η πόλη του Άρνεμ αλλά και τα σημεία όπου έδωσαν τις ηρωικές τους μάχες οι Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

"Οι ημέρες παραμονής μας στο Αρνεμ τα είχαν όλα. Εκτός από τις επισκέψεις στις πόλεις, στα μουσεία, στα μνημεία και στα events υπήρχαν πορείες χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο, νυχτερινή προσομοίωση στο χώρο της τελευταίας περιμέτρου άμυνας με πορεία μέσα από δάσος, άγημα απόδοσης τιμών σε βετεράνους, αυθεντικό Αγγλικό τσάι στο πεδίο βρασμένο σε cooker Β' ΠΠ, rations που μας έδωσαν φίλοι για μεσημεριανό αλλά και φαγητό που μαγείρεψαν Άγγλοι φίλοι επί τόπου, πολλή σκόνη, χώμα, ιδρώτα και βροχή που έπεσε στην πορεία της επιστροφής από το Arnhem προς το Oosterbeek. Η Denison φοριόταν το πρωί και έβγαινε το βράδυ το ίδιο και οι αρβύλες", τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο defenceline.gr o Χρήστος Λαγιόπουλος, ένας εκ των δύο μελών της ελληνικής αποστολής και συμπληρώνει: ... "Είναι η πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα παίρνει μέρος σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός στο εξωτερικό. Οι PA.R.A.S. ανοίγουν τον δρόμο στο πεδίο του REENACTING για την Ελλάδα στο εξωτερικο και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες"!

Η πόλη του Άρνεμ αλλά και τα σημεία όπου έδωσαν τις ηρωικές τους μάχες οι Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, ήταν ήδη γνωστά στην κοινότητα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου και προβάλλονται οι δραστηριότητες της της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section "PA.R.A.S.", οπότε έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και αναγνώριση της προσπάθειάς τους από τους ξένους συναδέλφους τους!

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, μαζί με Πολωνούς συναδέλφους τους!

"Νομίζω ότι το σημαντικότερο εκτός από τις εμπειρίες που πήραμε εκεί, ήταν η αποδοχή του κόσμου και των υπολοίπων γκρουπ από Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία κ.λπ. Μας ήξεραν, αποσπάσαμε θετικότατα σχόλια και νομίζω ότι πλέον τόσο με τη σελίδα όσο και με την εμφάνιση εκεί, έχουμε καταφέρει να καταγραφεί η Ελλάδα στο reenactiko χάρτη" τόνισε μιλώντας στο defenceline.gr o Θόδωρος Τσαγιάννης, το δεύτερο μέλος της ελληνικής ομάδας που βρέθηκε στην Ολλανδία.

Πορεία των μελών της ελληνικής ομάδας με τους Πολωνούς!

Η ομάδα Paratroopers Reenactment Airsoft Section ή "PA.R.A.S." δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου από μέλη της Ελληνικής Κοινότητας θεματικής Αεροσφαίρισης και είναι από τις πρώτες οργανωμένες ομάδες; θεματικής αεροσφαίρισης και ιστορικής αναβίωσης (re-enactment) στην Ελλάδα. (Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση της ομάδας από το defenceline.gr)

Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, ήταν ήδη γνωστά στην κοινότητα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου και προβάλλονται οι δραστηριότητες της της ελληνικής ομάδας Paratroopers Reenactment Airsoft Section "PA.R.A.S.", οπότε έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και αναγνώριση της προσπάθειάς τους από τους ξένους συναδέλφους τους!

Για οποιαδήποτε σχετικά με την ομάδα, τις δραστηριότητές της, αλλά και γενικού περιεχομένου πληροφορίες για τις Βρετανικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στο ΒΠΠ, επισκεφθείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook www.facebook.com/britishparasreenactors 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 20:07