Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 11:29

Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ - Μυθιστόρημα με φόντο τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών.
Γράφει η Μαρία Γιαμπουλάκη

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, όσοι βρίσκονται στην Κύπρο θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση, την οποία διοργανώνουν το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Μηχανικού και το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας, συνθέτης, παραγωγός και σκηνοθέτης Σταύρος Σιδεράς παρουσιάζει το ιστορικό του μυθιστόρημα «Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ».

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη λογοτεχνική παραγωγή που εμπνέεται από την τετραετία 1955-1959. Αποτελεί ένα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα, που μπορεί να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό υλικό για όσους εκπαιδευτικούς στην Κύπρο και την Ελλάδα επιθυμούν να μεταφέρουν τους μαθητές τους στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί κατά τη δεκαετία του 1950.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιήσει ο Δρ. Ανδρέας Κάρυος. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα Ηρώων του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 (Προδρόμου 40, Στρόβολος, Κύπρος). Η παρουσίαση του βιβλίου είναι ανοικτή για το κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο συγγραφέας θα υπογράφει το βιβλίο του. Διάρκεια εκδήλωσης 7.30 μ.μ - 8.45 μ.μ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 16:58