Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 10:11

Το Ολοκαύτωμα της ΕΛΔΥΚ και των υπερασπιστών της - Το νεο βιβλίο του Κ. Δημητριάδη

Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες. Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις. Τουλάχιστον γι αυτούς που καταπιάνονται με την ιστορία και τους πρωταγωνιστές της, ο Κ. Δημητριάδης είναι ένα πρόσωπο γνωστό. Με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος του για την "ιστορική αλήθεια" κατάφερε μέσα από το έργο του "Κύπρος 1974 Η Μεγάλη Προδοσία" των εκδόσεων Πελασγός, να φωτίσει άγνωστες πτυχές της τελευταιας και μεγαλύτερης τραγωδίας του Ελληνισμού, μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922... Και το έκανε με ... πάταγο!

Η τρίτη και εμπλουτισμένη μάλιστα έκδοση του βιβλίου του (Δείτε ΕΔΩ) που περιέχει νέα στοιχεία και μαρτυρίες, δεν πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη.

Το ίδιο θα συμβεί και με το νέο του έργο, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.

1 dimitriadis-ELDYK

Έγραψε χθες ο Κώστας Δημητριάδης στο Facebook,δίνοντας και τα πρώτα στοιχεία για το βιβλίο:

"Tο νέο βιβλίο μου που βασίζεται στην μοναδική μαρτυρία του τελευταίου Στρατοπεδάρχη - Υδκτή της ΕΛΔΥΚ, Ταξχου εα Παν. Β. Σταυρουλόπουλου, με τίτλο "ΕΛ.ΔΥ.Κ. 14-16/8/1974 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ" την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί για τις τελευταίες διορθώσεις του και θα οδεύσει προς το τυπογραφείο.
Ενα Ιστορικό οδοιπορικό με τις τελευταίες στιγμές ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΗΡΩΩΝ που στάθηκαν ένας απέναντι σε εικοσιδύο Τούρκους και τους κοίταξαν ίσια στα μάτια ... Και εγιναν ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!
Παρότι το βιβλίο μου ΚΥΠΡΟΣ 1974-Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι το αγαπημένο μου επειδή γράφτηκε με μεράκι και πολύ κόπο και πόνο, το νέο αυτό βιβλίο για τις τελευταίες 72 ώρες του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ θεωρώ ότι θα είναι το καύχημά μου!"

Εν αναμονή λοιπόν...

Δείτε επίσηςΗ συνέντευξη - χείμαρρος του ερευνητή Κ. Δημητριάδη για την προδοσία στη Κύπρο το 1974 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter