Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 15:07

Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974 - Το βιβλίο που περιμένουν όλοι οι Έλληνες

Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες. Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις. Τουλάχιστον γι αυτούς που καταπιάνονται με την ιστορία και τους πρωταγωνιστές της, ο Κ. Δημητριάδης είναι ένα πρόσωπο γνωστό. Με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος του για την "ιστορική αλήθεια" κατάφερε μέσα από το έργο του "Κύπρος 1974 Η Μεγάλη Προδοσία" των εκδόσεων Πελασγός, να φωτίσει άγνωστες πτυχές της τελευταιας και μεγαλύτερης τραγωδίας του Ελληνισμού, μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922... Και το έκανε με ... πάταγο!

Η τρίτη και εμπλουτισμένη μάλιστα έκδοση του βιβλίου του (Δείτε ΕΔΩ) που περιέχει νέα στοιχεία και μαρτυρίες, δεν πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη.

Το ίδιο θα συμβεί και με το νέο του έργο, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την θρυλική μάχη της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.

1 dimitriadis-ELDYK

Έγραψε ο Κώστας Δημητριάδης στο Facebook, δίνοντας και την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου:

"Η επική Μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από το πρωϊ στις 14 έως το μεσημέρι στις 16 του "μαύρου" Αυγούστου 1974 και το ολοκαύτωμά του μαζί με τους υπερασπιστές του, όπως την καταγράφει ο τελευταίος Στρατοπεδάρχης του, σημερα Ταξχος ε.α. Παναγιώτης Β. Σταυρουλόπουλος, γνωστός ως "πατέρας των Ελδυκάριων", στον ιστορικό ερευνητή Κωνσταντίνο Α. Δημητριάδη, που επιμελήθηκε και την συγγραφή του.
Από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ - Ιωάννης Χ. Γιαννάκενας
ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ - πληροφορίες Τηλ 210-3628976"

Δείτε επίσηςΗ συνέντευξη - χείμαρρος του ερευνητή Κ. Δημητριάδη για την προδοσία στη Κύπρο το 1974 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 15:15