Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 21:58

Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974: Η παρουσίαση στην Κόρινθο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ. Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ.

Τo Επιμελητήριο Κορινθίας και το παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξκων Στρατού Κορίνθου διοργάνωσαν εκδήλωση γιά την παρουσίαση του βιβλίου – μαρτυρία, το οποίο κυκλοφόρησε οπό τις «Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ», του Ταξχου ε.α. Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου (τελευταίου Στρατοπεδάρχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. 1974) «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. (14-16/8/1974)» την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι: Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος Ταξχος ε.α. και Κωνσταντίνος Δημητριάδης ιστορικός ερευνητής και επιμελητής του βιβλίου.

2 eldyk korinthos

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:
-Βασίλειος Νανόπουλος, Πρόεδρος τοῦ Επιμελητηρίου Κορινθίας
-Αχιλλέας Σαραντινός, Υποστράτηγος ε.α., πρόεδρος του παραρτήματος Κορίνθου της Ε.Α.Α.Σ.
-Ελένη Γρίβα, αδελφή του αγνοούμενου Ελδυκάριου Δκνέα (ΕΜ) Χρίστου Γρίβα και ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο απόστρατος Αξιωματικός καί πολιτικός μηχανικός Βασίλειος Πανταζής.

3 eldyk korinthos

Ήδη όπως είναι γνωστό, η πρώτη έκδοση προκάλεσε πραγματικό σεισμό σε φίλους και ... εχθρούς! Εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τους βετεράνους πολεμιστές, τους συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, τους σκεπτόμενους Έλληνες, τους μελετητές της ιστορίας του Κυπριακού και κυρίως των δραματικών γεγονότων του Ιουλίου - Αυγούστου 1974, με την τουρκική εισβολή στο νησί.

Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου Π. Σταυρουλόπουλου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 02:09