Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 09:39

CQB: Αυτό είναι το απόλυτο βιβλίο για Στρατό, Εφεδρεία και Σώματα Ασφαλείας

Το βιβλίο είναι... Βίβλος, καθώς περιέχει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τακτικές συμπλοκής με φορητό οπλισμό σε κάθε είδους περιβάλλον και κατάσταση. Το βιβλίο είναι... Βίβλος, καθώς περιέχει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τακτικές συμπλοκής με φορητό οπλισμό σε κάθε είδους περιβάλλον και κατάσταση.
Γράφει ο Δημήτρης Πατσουλές – Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Καταδρομή & Ασφάλεια

Η μάχη CQB (Close Quarters Battle) στα σημερινά πεδία μάχης των ασύμμετρων μορφών πολέμου, αλλά και στο επίπεδο του στρατιώτη στα κλασσικά πεδία μάχης είναι μια κατάσταση Ζωής ή Θανάτου. Ο μαχητής έρχεται σε άμεση επαφή με τον αντίπαλο, και ως εκ τούτου οι τρόποι ενεργείας πρέπει να είναι απόλυτα και άμεσα αποτελεσματικοί. Αυτό πραγματεύεται το βιβλίο " CQB: Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός, Εξοπλισμός, Τακτικές", που έγραψαν δύο έμπειρα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ: ο Ανθυπολοχαγός Γιώργος Δημητρόπουλος και ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Τρασάνης.

1 cqb

Το βιβλίο είναι... Βίβλος, καθώς περιέχει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τακτικές συμπλοκής με φορητό οπλισμό σε κάθε είδους περιβάλλον και κατάσταση. Από τις βασικές αρχές της σκόπευσης και τις θέσεις βάλλοντος, μέχρι πολύπλοκες τακτικές εκκαθάρισης οικίας, μάχης σε κλίμακες, νηοψίες σε πλοία, ελέγχους σε οχήματα, τεχνικές στρατιωτικής διάρρηξης, και πολλά άλλα. Τα παραστατικά και εύκολα κατανοητά σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες πλαισιώνουν το ευκολονόητο κείμενο, επιτρέποντας την πρακτική εφαρμογή τους από επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έως και προσωπικό υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και χομπίστες του Airsoft.

2 cqb

Οι γνώσεις δεν είναι εγκυκλοπαιδικές αλλά επαγγελματικές. Προέρχονται από την εμπειρία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην διάρκεια του 15ετούς πολέμου κατά των τρομοκρατών και την προσωπική εμπειρία των συγγραφέων ως εκπαιδευτών των Ειδικών Δυνάμεων. Αν και οι πληροφορίες δεν είναι απόρρητες, αλλά βρίσκονται σκόρπια σε ανοικτές πηγές, στο βιβλίο συστηματοποιούνται, κατηγοριοποιούνται και επεξηγούνται, ώστε να αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάχης. Το βιβλίο ωστόσο δεν περιορίζεται μόνον σε τακτικές. Ασχολείται και με τα υλικά που είναι απαραίτητα για να διεξάγεις μάχη CQB. Θήκες, εξαρτύσεις, σκοπευτικά, παρελκόμενα όπλων κ.λπ. Επιπλέον στην ύλη περιλαμβάνονται ακόμα και προγράμματα προπόνησης-εκπαίδευσης για τεχνικές που περιγράφονται!

4 cqb

Μια τέτοια συστηματική δουλειά είναι σπάνια ακόμα και με βάση διεθνή δεδομένα, ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο. Πιστεύουμε λοιπόν ότι το βιβλίο CQB: Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός, Εξοπλισμός, Τακτικές προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΜΑΧΗΣ, που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανονισμών των στρατιωτικών μονάδων αλλά και των εφέδρων που θέλουν να είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι για να προσφέρουν όταν χρειαστεί.

5 cqb

Συμπερασματικά, το βιβλίο CQB: Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός, Εξοπλισμός, Τακτικές αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και ακρογωνιαίο λίθο για την ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ στο επίπεδο του ΜΑΧΗΤΗ, που πρώτη φορά εμφανίζεται με τόσο πλήρη, συστηματικό και αξιόπιστο τρόπο στην Ελλάδα.

6 cqb

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα: https://cqbtacticsgr.wordpress.com
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν να καλέσουν στα 6944682948, 6974405009 και *7405009.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter