Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 02:37

Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974: Η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ. Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του 90χρονου Ταξιάρχου εα Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, τελευταίου στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ 1974 με θέμα: "Το χρονικό της μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974".

Για το βιβλίο μίλησαν:
Ο Α. ΣτάΪκος, πρόεδρος των πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 Βορ. Ελλάδος, ο οποίος εξιστόρισε τα γεγονότα της μάχης, όπως ο ίδιος τα έζησε ως λοχίας με καθήκοντα επιλοχία.
Ο ιστορικός ερευνητής Κ. Δημητριάδης, επιμελητής του βιβλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης και τον σκοτεινό ρόλο των πολιτικών δυνάμεων της εποχής εκείνης. Συγκεκριμένα είπε ότι κατά την εκεχειρία μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου οι τούρκοι έστειλαν 40.000 άνδρες στην μεγαλόνηση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ούτε έναν με την γνωστή αιτιολογία του Καραμανλή "Η Κύπρος κείται μακράν".
Ο συγγραφέας, βαθύτατα συγκινημένος μέχρι δακρύων, ανέλυσε την 3ημερη μάχη και την αναγαστική σύμπτυξη που έσωσε την ζωή πολλών μαχητών.

Από την παρουσίαση προέκυψε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά ήρωες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν γι' αυτήν, αλλά δυστυχώς και ελάχιστους προδότες που δεν διστάζουν να παραδώσουν τα όσια και ιερά μας για το προσωπικό πολιτικό και οικονομικό όφελος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγκινημένοι και κατέθεσαν τις προσωπικές του εμπειρίες πολλοί ήρωες μαχητές της ΕΛΔΥΚ.
Τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκπροσώπησαν ο γεν. γραμματέας Δημήτριος Βαλασίδης και το μέλος του ανωτάτου πολιτικού συμβουλίου Απόστολος Σιώκος, ενώ παρέστησαν και πολλά στελέχη και μέλη.

To βιβλίο

Ήδη όπως είναι γνωστό, η πρώτη έκδοση προκάλεσε πραγματικό σεισμό σε φίλους και ... εχθρούς! Εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τους βετεράνους πολεμιστές, τους συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, τους σκεπτόμενους Έλληνες, τους μελετητές της ιστορίας του Κυπριακού και κυρίως των δραματικών γεγονότων του Ιουλίου - Αυγούστου 1974, με την τουρκική εισβολή στο νησί.

Το βιβλίο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, τα δραματικά γεγονότα και τις κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θρυλικής μάχης της ΕΛΔΥΚ και κυρίως τις τελευταίες 72 ώρες του ολοκαυτώματος μιας χούφτας παλικαριών που υπό τη διοίκηση του -τότε- στρατοπεδάρχη και υποδιοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου Π. Σταυρουλόπουλου, αναβίωσαν τις Θερμοπύλες και το Μανιάκι και έδειξαν σε όλους πως (πρέπει να) πολεμούν οι Έλληνες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 13:09